Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Для світу він – Зізу, для дружини – Яз

Не футбол, а Веронік і сини – найголовніші в житті Зінедіна Зідана.

Фото з instagram­сторінки Зінедіна Зідана.

Для світу він – Зізу, для дружини – Яз

Повне ім’я легендарного футболіста і тренера – Зінедін Язід Зідан. У всьому світі його називають Зізу. Але кохана не визнає цього прізвиська – для неї він коханий Яз. Зідан зізнається, що коли Веронік у телефонній розмові з кимось із знайомих називає його Зізу, йому навіть стає не по собі

З майбутньою дружиною Зінедін познайомився ще в 17 років. Зідан прийшов на одну з вечірок у нічний клуб, де побачив молоду симпатичну танцівницю на ім’я Веронік і закохався в неї.

Веронік Фернандес, як і Зінедін Зідан, народилася у Франції, але є дитиною емігрантів. Як і її чоловік, вона походить із бідної родини, але якщо батьки Зідана приїхали до Франції з Алжира, то батько й мати Веронік – з іспанської Андалусії. До весілля, яке молоді люди зіграли у 1993 році, дівчина займалася класичним балетом і планувала стати викладачем танців, проте знайомство із Зіданом всерйоз змінило ситуацію, і Веронік довелося закинути улюблену справу, фактично ставши домогосподаркою.

Колись я піду і забуду про футбол, журналістів. Тоді в моєму житті будуть лише Веронік та діти.

Вона народила Зінедіну чотирьох синів – Енцо (1995), Луку (1998), Тео (2002) та Еліаса (2005). Як пише Д’ю Джонатан у книзі «Зінедін Зідан. Золота лисина Зізу», після народження другого сина Зінедін почав буквально обожнювати свою дружину.

Не дивно, що Веронік Зідан має колосальний вплив на свого зіркового у футбольному світі чоловіка. Подейкують, що саме ця жінка стала ключовою причиною бажання Зінедіна влітку 2001 року змінити «Ювентус» на «Реал». Ще за два роки до того тодішній власник концерну Fiat і президент туринського клубу Джанні Аньєллі казав: «Мені б хотілося зберегти Зідана, але там усім командує його дружина. Проблема полягає в ній, і я нічого не можу вдіяти».

Веронік Зідан вмовила чоловіка прийняти саме пропозицію «Реала», що дало змогу сім’ї французького футболіста покинути холодний та вологий Турин, у якому маленькі на той момент діти Зінедіна часто хворіли. Іспанський клімат куди більше подобався Веронік, а Зідан не став сперечатися із побажаннями дружини. І зараз, кажуть, вона схиляє його не очолювати «Манчестер Юнайтед», бо їй не подобається вологий клімат Туманного Альбіону, а дочекатися свого часу, щоб стати наставником «Парі Сен-Жермен».

Ще два десятиріччя тому він сказав: «Колись я піду і забуду про футбол, журналістів. Тоді в моєму житті будуть лише Веронік та діти».

Читайте також: Київські динамівці привітали уболівальників із новорічно-різдвяними святами (Відео)

Цікаво, що покоївкою сім’ї Зідана була українка Леся Іванків, тепер жителька і голова села Побережжя Івано-Франківської області. Найменшого сина вона навіть навчила кільком українським віршикам. За словами пані Лесі, «Зідан – чудовий син, чоловік, батько. Коли він у від’їзді, постійно телефонує, спілкується з хлопчиками. Родина для нього – святе. До мене ставилися чудово, відпускали додому частіше, допомагали з квитками. Зідан – культурна, добра людина».

Петро ПАС

Telegram Channel