Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Мільярдер Цукерберг  зустрів кохання… біля вбиральні

Взявши за дружину розумну і скромну Прісциллу, Марк згодом отримав чудову маму для двох донечок.

Волинь-нова

Мільярдер Цукерберг зустрів кохання… біля вбиральні

Пригадуючи своє знайомство, чимало сучасних щасливих пар розповідають, що все почалося із переписки у фейсбуці (зараз це вже мета, але ми поки не звикли). А от історія стосунків засновника цієї соціальної мережі дуже цікава, адже контрастує із традиційними уявленнями про те, хто стає обраницями грошовитих хлопців

«Марк виглядав, як типовий ботан»

Цукерберг зі своєю майбутньою дружиною навчалися у Гарварді. На другому курсі університету він створив програму Facemash, де користувачам пропонували зробити вибір між двома дівчатами по фото. Програма стала популярною серед студентів. А керівництво вишу вирішило вигнати Цукерберга за те, що він незаконно завантажив базу зі світлинами у додаток. Марк прийшов на прощальну вечірку до друзів і зустрів там кохання всього свого життя — Прісциллу Чан.

 

І хоч робота та офіційні заходи забирають багато часу, повеселитися сім’єю Цукерберги встигають.
І хоч робота та офіційні заходи забирають багато часу, повеселитися сім’єю Цукерберги встигають.

 Знайомство відбулося дуже кумедно. Молоді люди разом зіштовхнулися в черзі біля туалету. Хлопець тримав кухоль з пивом із жартівливим написом, зрозумілим лише просунутим айтішникам. Несподівано для нього дівчина оцінила гумор, адже також трохи цікавилася програмуванням, чим одразу викликала симпатію. Вони усвідомили, що перебувають на одній хвилі, мають спільні інтереси та споріднені душі. Як згадує Прісцилла, «Марк виглядав, як типовий ботан. Але було видно, що не з цього світу, і думками десь далеко звідси».

Прісцилла, ніжна і скромна, одразу сподобалася Марку. Він тоді заявив дівчині, що вона терміново має піти з ним на побачення, бо за три дні його відраховують.

Із Гарварда Цукерберга все ж таки не вигнали. Він пішов сам, щоб займатися новим проєктом — Facebook. Часу на романтичні стосунки у пари не стало, кожен був зайнятий своєю справою. Марк і Прісцилла тимчасово розійшлися. Але 2007 року після того, як дівчина закінчила навчання в університеті, вони знову почали зустрічатися. Тоді вона поставила Марку умову: він мав обов’язково приділяти їй не менше 100 хвилин на тиждень і запрошувати на одне побачення.

Рідні зайшли в гості, а потрапили… на весілля

18 травня 2012 р. Цукерберг розмістив акції Facebook на біржі. Наступного дня, 19 травня, молоді люди одружилися. На той момент вони вже мешкали разом у Пало–Альто близько року. Тож запросили до себе в гості рідних та друзів на вечірку з нагоди закінчення медичної школи дівчиною. Щойно всі були у зборі, наречений та наречена оголосили про те, що у них сьогодні весілля.

 

 Свято було скромним, як і все їхнє життя: вони намагалися не привертати до себе зайвої уваги. Але все ж таки існувала одна річ, яка мала дуже важливе значення для нареченої. Це сукня. Вона коштувала відносно недорого за голлівудськими мірками — $4 700, не була ексклюзивною (її можна було купити на сайті), а пошила вбрання маловідома дизайнерка.

Дівчина поставила Марку умову: він мав обов’язково приділяти їй не менше 100 хвилин на тиждень і запрошувати на одне побачення.

Сьогодні пара виховує двох доньок. Спроби Прісцилли стати мамою кілька разів закінчувалися невдало. Жінка мала три викидні. Цукерберг зізнався, що кожного разу немов переживав крах своїх надій, не маючи можливості поділитися з кимось розчаруванням і болем. Адже в суспільстві не прийнято обговорювати викидні. 1 грудня 2015–го у пари нарешті народилася дівчинка, яку назвали Максима. У серпні 2017 року у родині з’явилася друга донька — Августа.

Сім’я нечасто збирається разом. Але ті рідкісні моменти, коли це відбувається, батьки намагаються сфотографувати. Сімейними знімками Цукерберги охоче діляться з усіма небайдужими людьми.

 

 Сьогодні Чан і Цукерберга називають однією із найщедріших пар світу, адже свої гроші вони витрачають не на розкіш, а на благодійність. Щоправда, у багатьох інтерв’ю Марк запевняє, що у цьому заслуга його коханої дружини — Прісцилли.

Наша довідка:

Прісцилла Чан народилася в невеликому містечку Брейнтрі в штаті Массачусетс. Її батьки були етнічними китайськими біженцями, які втекли з В’єтнаму на човнах у пошуках кращого життя в Америку. У них було багато роботи, так що Чан із двома сестрами немало часу проводила з бабусею та дідусем. Вони навчали її кантонському діалекту, а вона, як старша із сестер, була їхнім перекладачем англійською мовою. У школі Прісцилла була відмінницею та лідером. Вже у старших класах Чан зайнялася благодійністю та вирішила стати лікарем. Після закінчення школи вступила до Гарвардського університету, який закінчила у 2007 році зі ступенем бакалавра з біології. Потім навчалася на медичному факультеті Каліфорнійського університету.

Оксана СКРИПАЛЬ.

Реклама Google

Читайте також: Волинянка записала музичне привітання до Різдва (Фото, відео).


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel