Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чоловічий погляд на шлюб: «Це не так, як пишуть у книгах і показують у серіалах»

Яке кохання у шлюбі?

Фото vin.gov.ua.

Чоловічий погляд на шлюб: «Це не так, як пишуть у книгах і показують у серіалах»

Наприклад, я не знав, що шлюб — це не тільки красиве весільне плаття, обітниця вічної любові, закохані очі нареченої, а ще й рахунки за електрику, розподіл сімейного бюджету нехитрим, але мудрим і фінансово грамотним шляхом: мої гроші — це наші гроші, її гроші — це тільки її гроші. Я не знав, що шлюб — як другий батько, навчить усьому, починаючи з того, як правильно класти плитку, клеїти шпалери, і закінчуючи тим, як розбирати і збирати пральну машинку. До речі, після чотирьох літ шлюбу я раптом несподівано усвідомив, що можу підпрацьовувати сантехніком…

Я не знав, что дружина — то не лише вічна коханка, жриця любові, а ще й великий сірий кардинал. Останні кількі років почав помічати, що зазвичай серйозні рішення, які ми приймаємо вдвох, вона вже давно прийняла сама і спокійно жде, коли я нарешті дійду до істини. Не знав, що розумна жінка — це не тільки відкрита бібліотека (бери — і читай, пізнавай, будь розумнішим), а ще й вічний копняк під зад: не сиди, дій, розвивайся, ми маємо жити краще. Немає більш переконливого мотиватора, ніж дружина! Повірте, я слухав лекції Кійосакі, Грейс, Робіннсона, але так, як подає інформацію дружина, не подає ніхто. Якщо у тебе щось не виходить, значить ти недостатньо мотивований…

Немає більш переконливого мотиватора, ніж дружина!

Я не знав, що кохання кудись зникає з роками, точніше, що не буває вічної любові, яку можна було б раз запалити, а затим до кінця життя насолоджуватись нею. Кохати роками — це означає постійно закохуватись. Знову і знову… Попри кривду, непорозуміння, біль. Любов гине в душах тих, хто не вміє прощати. І пробуджується раз по раз в душах тих, хто здатен відпускати образи незважаючи ні на що.

Я не знав, що отримуючи дружину, я отримую психолога, найкращого друга, незмінну коханку, вічного союзника в будь-якому конфлікті, мудреця і дитину в одній особі. В ті моменти, коли, здається, що мене не зрозуміє ніхто на світі — підходить жінка, мовчки слухає і розуміє. Я не знав, що вислів Булгакова: «Той, хто любить, повинен розділяти долю того, кого він кохає», – я по-справжньому збагну тільки у шлюбі. Той, хто любить, завжди переймає біль того, кого любить, — це істина.

Читайте також: Романтична історія на вечір: «Венера в хакі».

Я не знав, що закон щасливого шлюбу — це від початку вибрати для себе відповідну людину і будувати з нею стосунки на абсолютній довірі та повазі. Ніщо так не розслабляє жінку, як довіра до чоловіка і впевненість у завтрашньому дні. Ніщо так не розслабляє мужчину, як відсутність копняка під зад!

Я не знав, що закохуватися все своє життя в одну й ту ж людину — то мистецтво... Турбота іноді цінніша за дорогі подарунки. А звичайні дотики й обійми красномовніше за Шекспіра скажуть про почуття.

В’ячеслав ПРАХ, письменник, автор популярних любовних романів і ліричних оповідань

Реклама Google

Telegram Channel