Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Продав» дров на мільйон гривень… в’язень колонії

Будьте обережні, коли вам пропонують надто дешеві ціни...

Волинь-нова

«Продав» дров на мільйон гривень… в’язень колонії

Лише офіційно потерпілих нарахували більше сотні, а насправді їх у рази більше, підозрюють у поліції. Шахраї публікували оголошення у соцмережах та на рекламних сайтах. Обіцяли швидку доставку дров за привабливою ціною, але товару в них не було. Ба більше — організатор афери взагалі виявився… в’язнем колонії

Ані дров, ані заощаджень — пані Вікторія живе тепер лише з однією думкою: чим обігріти хату, де мешкають єдиний син та мама–пенсіонерка. «Ходимо, шукаємо в лісі хмиз і намагаємося так опалити. Економимо на всьому, щоб знову назбирати грошей і купити дров… Я була приголомшена! Людина просто без Бога у душі», — каже жінка.

«Дрова за гарною ціною та зі швидкою доставкою просто до хати», — таке оголошення пані Вікторія побачила у соцмережах. Зателефонувала і продавець одразу почав підганяти зі сплатою та тиснути.

«Він сказав, або платиш зараз і ми починаємо вантажити машину, або нічого не вийде. Тому я перевела йому на картку, яку він скинув у СМС, ці шість тисяч. Потім він мені телефонує і каже, що ні, цього мало. Я перевела ще шістсот. Після цього його телефон перестав відповідати», — розповіла постраждала.

Нині правоохоронці намагаються повернути гроші ошуканим людям.

Ошуканих шахраєм по всій країні вже виявили більше сотні людей. І це лише ті, що звернулися до поліції.

А ось гроші пані Ольги із гачка шахраїв зірвалися дивом. Жінка запідозрила аферу останньої миті, аж надто активно продавець вимагав термінову оплату. «Були ще дзвінки від нього. Я ж природно — вушка на макушці. Ставлю питання: якщо ви лісгосп, будь ласка, надайте документи. Пауза. Кажуть, звісно, приїжджайте до нас у село. Кажу, добре, я приїду. Ну а потім нецензурна лайка. Я не знаю, що мене врятувало від цього. Найбільше, звичайно, шкода людей похилого віку, які клюнули», — каже жінка.

Поліцейські вирахували, звідки телефонували людям. Аби затримати аферистів, що скористалися опалювальним сезоном і розпачем людей, провели спецоперацію. Виявилося, 35–річний організатор схеми керував аферою просто з в’язниці.

Він відбуває покарання у виправній колонії на Дніпропетровщині. Чоловік мав трьох підлеглих на волі, що виконували його завдання. Це двоє жінок та чоловік, які живуть у Кривому Розі та Марганці. «Вилучено наркотики, мобільні телефони, комп’ютерне обладнання, сім–картки, банківські картки та блокноти з чорновими записами, що підтверджують злочинні діяння угруповання», — розповів tsn.ua начальник ГУНП у Дніпропетровській області Анатолій Щадило.

Усіх учасників схеми затримали, за шахрайство їм загрожує 8 років ув’язнення. Нині правоохоронці намагаються повернути гроші ошуканим людям. На це остання надія пані Вікторії, бо удруге зібрати кошти на дрова жінка не в змозі…

Ольга ПАВЛОВСЬКА,
tsn.ua

Читайте також: У Рівному молодик обчистив кишені курток дітей: момент потрапив на камеру.

Telegram Channel