Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Після 2014-го працювати в Росію їдуть не артисти, а колаборанти»

Музичне ток–шоу Ігоря Кондратюка «Караоке на Майдані» виходило на екрани 20 років. Але й сьогодні воно мало б популярність.

Фото із сайту limelight­media.com.

«Після 2014-го працювати в Росію їдуть не артисти, а колаборанти»

«Караоке на Майдані — гра для тих, хто любить спів», — захоплено підспівували українці ще коли нас було 52 мільйони. Знамените талант–шоу безперервно виходило в ефір із січня 1999-го по січень 2019-го, тобто цілих 20 років. Це досягнення навіть стало Національним рекордом України. «Караоке на Майдані» відкрило плеяду молодих артистів. Стоячи у натовпі, співали: Тіна Кароль, Макс Барських, MELOVIN, Тарас Тополя, Віталій Козловський, Дмитро Каднай та інші зірки. І весь цей час незмінним ведучим проєкту залишався Ігор Кондратюк (на фото). До слова, він теж став володарем Національного рекорду за найдовший термін роботи в одному телешоу. Працюючи стільки років на телебаченні та в шоу–бізнесі, сам Ігор є досить закритою особистістю і рідко дає інтерв’ю. Але кілька цікавих фактів про нього нам вдалось дізнатись

1. У березні 2022 року Ігор Кондратюк святкуватиме свій 60-літній ювілей. Народився він у селі Пригір’я Херсонської області. У школі дуже любив астрономію та фізику, мріяв навчитися грати на саксофоні, співав у місцевому ВІА «Асоль» і у шкільному хорі. У старших класах хлопець захопився мистецтвом фотографії, тож на першу зарплатню у 70 рублів (за збір урожаю в колгоспі) придбав збільшувач об’єктива для фотоапарата.

2. Телеведучий закінчив школу із золотою медаллю та одразу зміг вступити на фізичний факультет до Київського Національного університету імені Т.Г. Шевченка. Після випуску працював науковим співробітником відділу молекулярної біофізики Інституту молекулярної біо­логії та генетики НАН України. Має вчений ступінь кандидата біологічних наук та є співавтором більш ніж 100 наукових статей.

Суперова команда «Що? Де? Коли?», в якій на перших ролях був хлопець із села Ігор Кондратюк.
Суперова команда «Що? Де? Коли?», в якій на перших ролях був хлопець із села Ігор Кондратюк.

 3. Дружину Ігоря звуть Олександра Городецька. Історію і час їхнього знайомства чоловік тримає у таємниці, обмежуючись лише коротким коментарем про службовий роман: «Ми працювали разом. Придивлялися одне до одного, а потім все розвивалося дуже бурхливо. Зрештою ми закохалися». У подружжя є троє спільних дітей: сини Сергій та Данило і донька Поліна. У шоу-бізнесовому світі Ігор Кондратюк вважається дуже вірним сім’янином.

Ми працювали разом. Придивлялися одне до одного, а потім все розвивалося дуже бурхливо. Зрештою ми закохалися.

4. Скандал в особистому житті трапився лише одного разу, коли всі таблоїди гуділи про його роман із переможницею третього сезону шоу «Х-Фактор» Аїдою Миколайчук. Телеведучий був її тренером, тож пара проводила разом багато часу. Звісно ж, вони усіляко заперечували свій зв’язок, проте люди із близького оточення підтверджували цей роман. Очікувалося, що Кондратюк стане продюсером співачки після завершення проєкту, однак цього так і не відбулося. Подейкують, що дружина поставила Ігорю ультиматум, тож він обрав родину.

5. Ще навчаючись в університеті, Ігор захопився популярним тоді російським шоу «Що? Де? Коли?». У 1984-му найвідоміші інтелектуали-учасники приїхали із візитом до Київського університету, де молодий студент зміг із ними зустрітися. Уже за рік Кондратюк і сам пройшов кастинг на телевізійні зйомки шоу у Москві. Саме цей відбір вперше познайомив тоді ще науковця з телевізійною кухнею. Спочатку Ігор грав у колективі новачків, а потім був запрошений до команди одного з метрів «Що? Де? Коли?» Андрія Козлова, у складі якої завоював «Кришталеву сову».

Його сім’я — його опора.
Його сім’я — його опора.

 6. Цікаво, що на телебаченні незмінним аксесуаром Ігоря завжди були окуляри. Телеведучий зізнався, що не проводив без них ні одного прямого ефіру, ні передач у записі, ні навіть робочих фотосесій. Це було його правилом. Виняток Кондратюк зробив лише у 2020-му для промозйомки свого нового проєкту. Зараз ви можете побачити улюбленого ведучого щопонеділка на «5 каналі» у легкому вечірньому ток-шоу «Кондратюк у понеділок». «Що ж, це перша для мене робоча фотосесія без окулярів за 25 років. Знімали в українському національному костюмі, коли їх ще не було. Довелося підлаштуватися, хоч і незвично», – прокоментував Ігор.

7. Уся родина Кондратюків – затяті футбольні фанати. Цю традицію започаткував Ігор. Вони часто відвідують матчі в Україні, а буває, й літають за кордон. Нещодавно телеведучий навіть придбав собі іменну футболку національної збірної та активно вболівав разом з усією країною. «Коли я дивлюсь футбол, мене краще не чіпати», – зізнається Ігор.

8. У 2021 році Ігор Кондратюк уперше увійшов до складу Національного журі пісенного конкурсу «Євробачення». Як і решта його членів, потрапив під шквал хейту за відсутність балів для конкурсантів із Литви гурту «The Roop», яких українські глядачі поставили на 2-ге місце, оцінивши у 10 балів. «Так, я сильно отримав на горіхи від хейтерів за Литву, цього навіть не очікував. Та клянуся, що судив по совісті і неупереджено всіх учасників, звісно, крім конкурсантки з країни-агресора», – розповів Кондратюк.

До слова, телеведучий з 2014 року зайняв чітку проукраїнську громадянську позицію та відверто засуджує тих, хто побоявся цього: «Після 2014-го працювати в Росію їдуть не артисти, а колаборанти. Ця країна померла для мене. Виступати перед агресором – низькокультурно і малоінтелектуально».

Читайте також:Петиція про заборону в Україні концертів росіян набрала необхідну для розгляду кількість голосів

Тетяна ДУБИНКА

Джерело: limelight-media.com.

Telegram Channel