Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Снайперка Олена Білозерська зі своєю «Галею» поклала вже 10 москалів

Під час проєкту «Новітні казки України» Олена Білозерська зняла камуфляж і стала Попелюшкою!

Фото із сайту unian.ua.

Снайперка Олена Білозерська зі своєю «Галею» поклала вже 10 москалів

«Сунуться ще — отримають по повній…» — обіцяє героїня війни з Росією

Офіцер Збройних сил України у запасі, яка була снайперкою у складі «Правого сектору» та Української добровольчої армії, Олена Білозерська розповіла, як у 2017 році їй вдалося ліквідувати одразу трьох бойовиків. Тоді разом із нею в окопах знаходився ще один військовослужбовець, а ворогів було шестеро.

Цей випадок вона описала виданню DailyMail, продемонструвавши відео.

За словами Білозерської, все сталося в ніч перед Днем Незалежності України 2017 року. «Ці козаки, мабуть, вирішили, що ми лежимо п’яні в окопах — святкуємо…». Олена фіксувала ціль за допомогою тепловізійного прицілу нічного бачення. На кадрах показано, як спочатку один бойовик виповзає з окопу. Через двадцять секунд лунає постріл, спрямований у його тулуб. Далі йдуть ще два — і видно двох убитих людей.

За кілька секунд над рівнем окопа з’являється ще один силует — і лунає постріл.

Ти берешся за зброю проти моєї країни — все, ти мішень. Якщо ви не ліквідуєте його вчасно, він може вбити вас або одного з ваших товаришів.

«Тієї ночі я застрелила трьох. Два з них були тим, що ми називаємо «вантаж 200» (термін для позначення померлих. — Ред.), а третій був «вантажем 300» (поранені. — Ред.)», — розповіла Олена, додавши, що не відчуває докорів сумління щодо жодного з чоловіків, убитих у бою за Україну.

Як уточнило видання, на рахунку пані щонайменше 10 полеглих ворогів.

За словами Олени Білозерської, озброєний ворог — це не людина, а ціль. «Моральні муки з приводу вбивства вигадали далекі від війни люди, — говорить вона. — Ти берешся за зброю проти моєї країни — все, ти мішень. Якщо ви не ліквідуєте його вчасно, він може вбити вас або когось із ваших товаришів. Коли ворог підповзає до нашої позиції, щоб убити мене, чи замислюється він, що в мене є чоловік, батьки, діти?» — запитує офіцер.

Вона також розповіла, що сердиться на себе, коли ціль не вдається ліквідувати або поранити. «Якщо я не вистрілила вчасно і мішень зникла, тоді злюся на себе за те, що згаяла шанс. Але якщо ціль уражена, відчуваю задоволення від добре виконаної роботи», — уточнює Олена.

Водночас вона підкреслює, що робота снайпера у фільмах і реальному житті сильно відрізняються.

«У кіно здається, що стрілок бачить очі живої людини. Але ви не можете їх побачити. Перед вами просто силует озброєної людини, в який ви стріляєте. От і все… Якщо схибите, відчуєте, що програли», — пояснила вона.

Незважаючи на те, що Олена була демобілізована з морської піхоти у 2020 році, разом із чоловіком вони є членами територіальної оборони України і, поряд із тисячами інших резервістів, готові захищати країну в разі потреби. Хоча Білозерська вважає, що Путін не віддасть наказу про вторгнення, а нарощування його військ — це «тиск і залякування».

Водночас вона заявляє, що, якщо все ж таки напад відбудеться, то готова стріляти по ворогах зі своєї гвинтівки «Зброяр Z-10», яку називає «Галею».

«Якщо росіяни вирішать приїхати, я буду тільки щаслива відрекомендувати їх «Галі», — обіцяє Олена Білозерська.

Ольга ЛІПИЧ

Джерело: obozrevatel.com, nv.ua.

Читайте також: Байден та Макрон говорили з Путіним про Україну: як минули перемовини.

Telegram Channel