Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Громада плюс меценат: на Горохівщині оновили приміщення ліцею

Сенкевичівці зустрічали Анатолія Никонюка з короваєм як гостя, хоча він тут свій.

Фото Леоніда ОЛІЙНИКА.

Громада плюс меценат: на Горохівщині оновили приміщення ліцею

«Активістів було багато, а як довелося школу ремонтувати, допомагати не поспішали». Про це під час відкриття оновленого приміщення Сенкевичівського ліцею Городищенської сільської ради Луцького району заявив меценат, відомий волинський господар Анатолій Никонюк. Від початку війни тутешні школярі вчилися тільки дистанційно. Тепер завдяки допомозі аграрія зможуть сісти за парти

Справа в тому, що розпочати навчання в закладі не дозволяли санітарні лікарі, бо мали серйозні претензії до харчового блоку школи, тому чимало тутешніх мешканців віддавали дітей у місцевий інтернат. У ньому, за словами керівника ТзОВ «Городище» Анатолія Никонюка, немає укриття. Отож після 24 лютого сенкевичівські учні відвідували лише онлайн–уроки.

Директор навчального закладу Інна Січевська вважає, що у своїх класах учні краще вчитимуться, ніж дистанційно.
Директор навчального закладу Інна Січевська вважає, що у своїх класах учні краще вчитимуться, ніж дистанційно.

 Аграрій взявся вирішити проблему. Каже, коли на зборах обговорювали оновлення ліцею, то чимало ініціативних жителів висували свої пропозиції, а от допомагати охочих не знайшлося.

« Загалом на ремонт закладу Анатолій Никонюк виділив понад 5 мільйонів гривень. »

«Пообіцяв людям зробити харчоблок. Потім виникло питання благоустрою: тут були хащі, у які вже звозили сміття з усього селища. Довелося все розчистити, покласти бруківку. Купували обладнання, меблі. А тут, як на зло, ціни підскочили», — пригадує Анатолій Олександрович. Загалом на ремонт закладу він виділив понад 5 мільйонів гривень. Також частину робіт профінансувала Городищенська громада.

Вперше у цьому році діти співали гімн на подвір’ї ліцею.
Вперше у цьому році діти співали гімн на подвір’ї ліцею.

 Під час урочистостей сільському голові Світлані Соколюк та керівнику ТзОВ «Городище» Анатолію Никонюку директорка ліцею Інна Січевська вручила подяки. Вона розповіла, що, крім капітального ремонту харчоблоку, вдалося огородити територію школи, замінити вхідні двері, облаштувати доріжки на подвір’ї та зробити додатковий вхід в укриття. Освітянка каже, що це надзвичайно великий обсяг роботи.

На відкриття оновленого закладу зібралося чимало селян. Стрічку, крім мецената та керівників громади, взялися перерізати голова обласної ради Григорій Недопад та народний депутат України Вячеслав Рубльов.

Леонід ОЛІЙНИК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel