Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Не рубаймо гілку, на якій сидимо

Без союзників ми б не вистояли. Тому не рубаймо гілку, на якій сидимо.

Фото із соцмереж.

Не рубаймо гілку, на якій сидимо

Не можу зрозуміти: це моє суб’єктивне враження чи це справді українці стали останнім часом все більше винуватити у своїх бідах західні країни — США, Європу. Мовляв, не дають стільки зброї, як треба, санкції їхні якісь не дуже дієві, та й, зрештою, могло б НАТО просто взяти і розбомбити ту кляту росію і покінчити з цим усім. Тим паче після того, як ракети впали у Польщі (чомусь чи не усі переконані, що то точно російські)…

Чесно кажучи, не раз й сам матюкався, чому Захід не дає нам усієї зброї, як мені особисто хотілося б. Наприклад, літаки F-16 чи ракети, які можуть летіти на сотні кілометрів.

Але.

Давайте спробуємо трохи «попуститись». Як би важко не було — не піддаватись емоціям.

Світу на загал начхати на нашу війну. Індії, Китаю, решті країн Азії, Африці, Бразилії, всім її сусідам у Південній Америці і так далі… Єдині, хто нам дієво помагає — зброєю, грошима, санкціями, прийомом біженців, — це Європа, США, Канада і ще кілька держав. Хоч могло бути зовсім по–іншому. От був би при владі не Байден, а Трамп — ви впевнені, що ми мали б «Хаймарси» або гаубиці? Я — ні.

Бо виходить, що коли ми завзято критикуємо Захід, який, зауважте, несе збитки через те, що став на наш бік, то насправді ми з усієї сили лупимо коня, який і так тягне. І водночас підігруємо російській пропаганді. А кінь може образитись, плюнути і сказати: «А це не моя справа».

Країни Заходу — це ж не бюро добрих послуг, яке зобов’язане виконувати на сто процентів усі наші забаганки. Це різні держави, багато з яких мають свої стосунки з росією, проросійських агентів і виборців, які хочуть усього, причому негайно і дешево. Одна Угорщина чого варта. Багато хто з цих держав важко і болісно позбувається власних стереотипів щодо рф.

Та й не забувайте, що зовсім недавно і більшість українців уперто не просто не бачила в московії ворога, а голосувала за всяких януковичів, які вели нас в «рускій мір». Про «ідеологічний підрозділ російської держави» — московський патріархат, який і досі чудово почуває себе в Україні, вже й згадувати не хочеться.

Та й не забувайте, що зовсім недавно і більшість українців уперто не просто не бачила в московії ворога, а голосувала за всяких януковичів, які вели нас в «рускій мір». 

Тож не наїжджати треба на союзників, а працювати з ними щодо конкретних питань. Переконувати і пояснювати. Американці «Джавеліни» нещодавно не хотіли давати, а скоро, ймовірно, такі бажані літаки отримаємо…

Є очевидна істина: без союзників ми б не вистояли. Тому не рубаймо гілку, на якій сидимо.

Читаймо також: «РНБО просить законодавчо заборонити роботу УПЦ МП в Україні – Зеленський»

«Українцям порадили, як підготуватися до нового обстрілу рф та блекауту»

Реклама Google

Telegram Channel