Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Битви виграють армії, а війни – економіки: на Волині створили 660 нових робочих місць

Потиском рук нововолинського міського голови Бориса Карпуса та керівника управляючої компанії Олександра Бондаренка засвідчено тісну співпрацю на десятиліття.

Фото Aлли ЛІСОВОЇ.

Битви виграють армії, а війни – економіки: на Волині створили 660 нових робочих місць

У Нововолинську презентували індустріальний парк «NOVO»

Символічно, що саме в День Гідності і Свободи й релігійне свято архистратига Михаїла у Нововолинську на місці, де буде діяти індустріальний парк, нововолинський міський голова Борис Карпус і керівник керуючої компанії Олександр

Бондаренко підписали договір про співпрацю та спільно з учасниками заходу заклали капсулу з посланням для нащадків. Свої побажання для майбутніх поколінь написала і журналістка газети «Волинь». Через 25 років капсулу мають відкопати й все прочитати.

Є надія, що майбутні покоління підтвердять здійснення сьогоднішніх намірів Нововолинської громади, закладених у капсулі.
Є надія, що майбутні покоління підтвердять здійснення сьогоднішніх намірів Нововолинської громади, закладених у капсулі.

 Що собою являтиме індустріальний парк «NOVO»? Десятки літ, проїжджаючи трасою Ковель–Жовква, між колишньою шахтою №4 і ВАТ «Оснастка» бачили пустир. Відтепер він має змінюватися швидкими темпами. Для цього є всі передумови.

Тут діятимуть підприємства з переробки риби, виробництва харчової продукції та логістичні центри.

Голова і засновник керуючої компанії «Бюро інвестиційних програм» Нововолинського індустріального парку

Олександр Бондаренко на макеті чітко й зрозуміло пояснив присутнім механізм діяльності цього об’єкта. Це – перший в Україні індустріальний парк у форматі експортно орієнтованого food-кластеру. Територія парку сягає 20 гектарів.

Виграшно, що до нього підведені необхідні комунікації: вода, газ, електроенергія. А також те, що вздовж території проходить залізнична колія і сучасна автострада. А за кілька кілометрів – країни Євросоюзу.

Тут діятимуть підприємства з переробки риби, виробництва харчової продукції та логістичні центри. Анонсовано перших резидентів індустріального парку. 

В одному з проєктів співінвестором виступить керуюча компанія, а також уже заявлено про підприємство, яке є головним постачальником морепродуктів у відому мережу магазинів.

Важливим моментом у діяльності індустріального парку є податкові пільги, зокрема нульове мито на імпортне обладнання, нульове ПДВ, пільги щодо податку на прибуток. Також у компетенції міської влади – зменшити податок на землю, на нерухомість. 

День презентації видався похмурим. Але це не применшувало значимість події. На неї прибуло досить поважне товариство – народні депутати Ігор Гузь, В’ячеслав Рубльов, Дмитро Кисилевський, перший заступник міністра економіки України Денис Кудін, заступник міністра розвитку громад і територій Іван Лукеря, голова обласної ради

Григорій Недопад, заступник голови Волинської ОВА Олександр Троханенко, голова Володимирської районної ради Віктор Хиць, голова Володимирської громади Ігор Пальонка, депутати обласної та міської рад, керівники підприємств.

Презентуючи парк, нововолинський міський голова Борис Карпус мовив, що це важлива подія не лише для міста гірників, а й для всієї України. Практично за кілька місяців вдалося знайти людей, які підтримали ці ідеї. Пан Карпус подякував їм і висловив сподівання, що невдовзі тут з’являться підприємства харчової промисловості, буде створено 660 робочих місць. Продукція зорієнтована на експорт, є надія, що це будуть екологічно чисті виробництва, які не забруднюватимуть територію.

– Тримаємо економічний фронт країни й дбаємо про продовольчу безпеку держави! – завершив свій виступ Борис Карпус.

Перший заступник міністра економіки Денис Кудін відкриття цього об’єкта назвав важливим кроком для зміцнення української промисловості. Він акцентував на позитивних моментах для потенційних інвесторів і зазначив, що держава зі свого боку робить крок назустріч підприємцям через скасування податків. Заступник міністра розвитку громад і територій України Іван Лукеря зазначив, що це – великий внесок у майбутнє відновлення країни.

Наголосивши, що найбільшими Героями є ті, хто відстоює нашу незалежність на передовій, назвав героями також тих, хто залишився і працює в Україні, хто в умовах війни закладає фундамент у відновлення і розвиток країни. Пообіцяв всіляку підтримку лідерам на місцях. До речі, всі оратори називали нововолинського мера «активним, енергійним, який багато робить для громади», схвально відгукувалися про нього і команду за те, що під час війни вони не опускають рук, а доводять, що наша держава сильна.

Народний депутат, заступник голови комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський додав, що діяльність індустріального парку – це зростання доходів місцевого бюджету та промисловості країни загалом. І нагадав фразу: «Битви виграють армії, а війни – економіки» й додав, що Перемога однозначно – за нами.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel