Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Після раптової смерті Макея лукашенко замінив своїх кухарів, обслугу та охорону

Володимир Макей 10 років віддано служив лукашенку.

Фото із сайту ukr.net.

Після раптової смерті Макея лукашенко замінив своїх кухарів, обслугу та охорону

Глава міністерства закордонних справ білорусі 64-річний Володимир Макей помер внаслідок отруєння речовиною, розробленою  у спецлабораторії фсб. Про це з посиланням на джерела, близькі до російських спецслужб, написав опозиційний кремлю політик Леонід Невзлін

Версію з отруєнням Макея, зазначає Невзлін, підтверджує той факт, що 64-річний чиновник не мав проблем зі здоров'ям, вів активний спосіб життя та мав нові плани і завдання (перед тим він злітав до Єревану на зустріч країн ОДКБ). Коли в нього раптово прихопило серце, він не звернувся до лікарів, оскільки раніше подібних проблем не відчував і не надав болю значення.

«Отруїти людину так, щоб усі думали, що вона померла з природної причини, дуже легко. Досить просто порушити в її організмі баланс ферментів – речовин, які забезпечують усі без винятку процеси, від кліпання віями до дихання», – пояснюють російські токсикологи.

Смерть Макея, по суті другої людини в державі, викликала паніку в білоруських номенклатурних колах, але найбільше вражений диктатор лукашенко. 

Смерть Макея, по суті другої людини в державі, викликала паніку в білоруських номенклатурних колах, але найбільше вражений диктатор лукашенко. Він розпорядився замінити особистих кухарів, обслугу та охорону, а своїм дітям – надати додаткову охорону.

За словами Невзліна, білоруський диктатор нікому не довіряє і небезпідставно вважає, що після Макея пишний похорон можуть влаштувати вже йому, оскільки москву бісить затримка зі вступом білоруської армії у війну проти України і кремль готовий задіяти всі важелі для тиску на білоруський режим.

Дотримується такої думки і відставний білоруський військовий Валерій Сахащик, член об’єднаного перехідного кабінету Світлани Тихановської з питань оборони та нацбезпеки, який заявив: «Макей був, безперечно, якимось містком між лукашенком та Заходом. І я дозволю собі припустити, що лукашенко весь час шукав можливості місток цей зміцнити, переконати Захід любити його таким, яким він є. І це давало певний шанс білорусі на якесь не дуже криваве майбутнє». 

Василь КІТ

Читайте також: «Лукашенко розказав про мрію, яку йому поламала теща»

«Навіщо лукашенко бреше путіну – ISW»

Реклама Google

Telegram Channel