Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Будь ласка, перестаньте молоти херню»: найяскравіші цитати тижня

Смерть ворогам!

Фото Слово і діло.

«Будь ласка, перестаньте молоти херню»: найяскравіші цитати тижня

Пропонуємо добірку за тиждень яскравих думок

Роман ШРАЙК, блогер, про заклики у відповідь вдарити ракетами по російських містах:

 

 «Я розумію, що після обстрілів в усіх нерви не фонтан, але мене забембали пропозиції вдарити у відповідь по російських містах, «шоб знали», «шоб відчули» тощо. По-перше, це злочинно. Саме через такі злочини росію зараз визнають державою-терористом. Хтось хоче, щоб і нас визнали? По-друге, це безглуздо. Безглуздо, бо не впливає на співвідношення сил на фронті. По-третє, це знову безглуздо. І якщо ми почнемо хріначити по цивільному населенню, мотивація піти помститися різко зросте. І кому це, окрім путіна, треба?
Тому, будь ласка, перестаньте молоти херню».

Юрій БУТУСОВ, військовий журналіст, про небезпеку вторгнення білоруських військ в Україну:

 

  «До цього треба ставитися абсолютно серйозно. Те, що робить зараз білорусь, – це дуже активна підготовка до повномасштабної війни. Звичайно, що лукашенко відтягує цей момент. Оскільки – поки він безпосередньо не втягнув свою армію у війну – він може набагато більше сторгуватися з путіним. Але, тим не менше, білорусь дуже швидко до війни наближається. І це може стати фактом найближчим часом.
Про які ж дати можна говорити? білорусь уже зараз готова до війни. В принципі, це може бути й грудень. Вони розгорнулися. Вони готові, і це може статися в будь-який момент. У нас достатні розвідувальні можливості, щоб як мінімум за два-три дні отримати вже точну інформацію».

Олаф ШОЛЬЦ, канцлер Німеччини, про те, чому Україна переможе: 

 

 «Зважаючи на підтримку Німеччиною та іншими країнами-партнерами України, стає все більш очевидним, що росія не тільки не повинна виграти цю війну, але й не виграє її».

Олексій ГОНЧАРЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», вважає, що досягнути миру з росією можна лише силою:

«Зараз лукашенко погрожує і каже: «Зупиніться або Україна буде зруйнована». Якщо ми зупинимося, Україна точно буде зруйнована. А поки в нас є сила, є всі шанси перемогти. путін – це хижак, він буде добивати свою жертву. Якщо вона зупиниться, хижак з’їсть її швидше. Але слово «жертва» я використовую образно. Звісно, ми страждаємо, але ми боремося. І ми зараз не в позиції жертви. Ми ті, хто віднайшов свою силу».

 

 Юрій ЛУЦЕНКО, колишній Генпрокурор України, про Голодомор-геноцид:

 

 «…Багато хто чіплявся за формулу «ну не могли ж вони в москві це зробити спеціально!». Тепер ми всі знаємо: могли, хотіли і зробили. 
І єдиний спосіб не допустити чергового геноциду – ЗСУ».

Олексій ДАНІЛОВ, секретар Ради національної безпеки та оборони, про обстріли рашистами енергетичної інфраструктури України:

 

 «Друга трансформаторна армія» – тепер офіційно про росармію, яка котрий день поспіль веде «героїчну» боротьбу з українськими ГЕС і ТЕЦ. Ці покидьки вже пробували позбавити нас пального, а світ – зерна. Впораємось і з цим енергетичним фронтом. Все буде Україна!».

Сергій ВИСОЦЬКИЙ, колишній нардеп, про звуки Перемоги:

 

 «Немає для мене в ці дні звуку більш солодкого, ніж дирчання генератора поруч із кав’ярнею, кіоском із кебабом або відділенням банку. У цьому дирчанні все – наша підприємливість та практичність, наша робоча етика та відповідальність (Як це не відчинитися? Людей без кави залишити?). В цій чотиритактній какофонії – наша незламність та воля до життя: не зламаємось під тиском зовнішніх обставин, будемо боротися з ними, будемо жити попри все. І більше того, цьому життю радіти.
Чуєте дирчик десь поруч із вами? Це така сама музика Перемоги, як і фронтова канонада! Це моральний дух людей, це гроші, які будуть переплавлені в набої для фронту, це наш національний «йди на х@й» – путіну та його банді!». 

Telegram Channel