Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Візит Зеленського до США:  пілоти не знали, хто буде на борту

«Ми із Зеленським разом зробимо все, щоби цей хлопець (путін. – Ред.) не переміг».

Фотоколаж із сайту 24tv.com.

Візит Зеленського до США: пілоти не знали, хто буде на борту

Поїздку Президента України до Вашингтона готували лічені дні в режимі «надсекретності», але витік інформації таки стався. Проте український глава держави не відмовився від перельоту за океан

За інформацією американської газети «Вашингтон пост», про плани візиту знала лише невелика група представників Білого дому. Все почалось із телефонної розмови Байдена та Зеленського 11 грудня. Американський лідер розповів про «добрі новини», зокрема про реальну можливість надання Україні системи ППО Patriot і про «сигнали з Конгресу» щодо готовності підтримати пакет допомоги Україні в розмірі $45 млрд (Україна отримала і те, й інше. – Ред.).

Представник Білого дому повідомив, що, найімовірніше, саме звістка про Patriot мотивувала Зеленського здійснити поїздку «якнайшвидше». За даними видання, після візиту до Бахмута Донецької області Президент України ненадовго повернувся до Києва, потім дістався поїздом польського кордону, де пересів в автомобіль, організований офіційними особами США для 90-хвилинної поїздки до Жешува. Зеленський не скасував поїздки, попри те, що про неї стало відомо передчасно (одне з видань написало, що він планує відвідати Вашингтон. – Ред.).

Представник Білого дому повідомив, що, найімовірніше, саме звістка про Patriot мотивувала Зеленського здійснити поїздку «якнайшвидше».

Пілоти американського військового літака, який доправив Зеленського із Жешува до Вашингтона, до останнього не знали про свого пасажира. Зрозуміли, кого повезуть, аж після того, як він підійшов до трапа.

Прямий переліт із Польщі до США тривав 11 годин. Президент України провів у Штатах дев’ять із половиною годин. І використав їх на усі 100 процентів. Зустріч Володимира Зеленського із Джо Байденом і його яскравий виступ перед Конгресом був головною новиною в усіх провідних американських ЗМІ.

А головне – візит дав не тільки потужний сигнал усім країнам, що вільний світ на чолі зі США продовжує підтримувати Україну, а й негайні практичні результати для наших військових – американської зброї вони отримають ще більше. Ось як про це повідомив сам Володимир Зеленський: «Повертаємося з Вашингтона – їдемо з хорошими результатами. Веземо в Україну, на Донбас, під Бахмут та на Південь рішення, яких наші сили оборони чекали».

Це обов’язково наблизить нашу Перемогу! 

Читайте також: Ситуація на фронті на ранок 29 грудня - Генштаб ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel