Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Генерал-майор із Волині Андрій Ковальчук: «Контрнаступ на Херсон був успішним на 50–60%»

Командувач оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук у перші хвилини визволення Херсона.

Фото із сайту ukrinform.ua.

Генерал-майор із Волині Андрій Ковальчук: «Контрнаступ на Херсон був успішним на 50–60%»

Багато росіян змогли втекти через те, що українцям бракувало боєприпасів

Командувач Оперативного командування «Південь» Андрій Ковальчук заявив, що під час контрнаступу ЗСУ на Правобережжі Херсонщини російські війська змогли відступити, зараз вони перекинуті на інші напрямки. «Контрнаступ на південному напрямі був успішним лише на 50–60%, оскільки російські війська, що вивільнилися, відтоді рушили для боротьби з українськими військовими на Сході, а також все ще можуть завдавати артилерійських ударів по правому березі Дніпра», – сказав генерал-майор, зазначаючи, що передумовами для втечі росіян, яких повинні були повністю ліквідувати, стали брак у ЗСУ часу та дефіцит боєприпасів.

Що стосується майбутніх цілей Сил оборони та напрямків роботи, то вони, за словами Ковальчука, зараз у секреті. «Колись я обов’язково напишу мемуари, я розповім правду про те, що сталося. Сьогодні я не можу говорити зайвого, щоб не зіпсувати майбутнє», – додав командувач ОК «Південь».

Як відомо, Герой України Андрій Ковальчук є уродженцем села Щитинь Камінь-Каширського району Волинської області.

Герой України Андрій Ковальчук є уродженцем села Щитинь Камінь-Каширського району Волинської області.

До речі

Говорячи про можливі варіанти нового нападу окупаційних військ, генерал-майор Ковальчук допустив імовірність вторгнення російських військ через білорусь на північний кордон України як маршрут окупантів для наступу на Київ. «Ми розглядаємо можливий наступ з боку білорусі наприкінці лютого, можливо, пізніше... Ми готуємося до цього, розслідуємо. Дивимося, де вони накопичують сили і засоби», – сказав генерал-майор. 

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Читайте також на volyn.com.ua: «Жителів Полісся просять шукати ялинки де завгодно, тільки не в лісі».

Telegram Channel