Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
На честь Героя України з Волині на його малій батьківщині назвали вулицю

Володимир – із родини патріотів.

Фото із сайту fakty.ua.

На честь Героя України з Волині на його малій батьківщині назвали вулицю

29-річний сержант десантно-штурмової роти уродженець Сереховичів,  що на Старовижівщині, Володимир Балюк загинув 5 квітня. Але він назавжди залишиться в пам’яті односельців, які знали його як справжнього патріота, – з юних літ Володимир служив за контрактом в ЗСУ, згодом був учасником АТО/ ООС. А коли почалося повномасштабне вторгнення росії, він освоїв американські «Джавеліни» і британські NLAW, ставши елітним воїном

Володимир служив у бойових підрозділах львівської 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. З посиланням на сайт armyinform.com.ua, в нашій газеті була публікація про наступ українських захисників на початку квітня на Півдні України. Бійці мали закріпитися в одному з населених пунктів. Однак противник, щоб зірвати цей план, кинув назустріч танки, бронетехніку та чимало живої сили.

– Зав’язався важкий бій, – розповідав офіцер із позивним Одін, друг та безпосередній командир Володимира Балюка. – Несподівано на правому фланзі з’явилася ворожа бойова машина десанту, яка йшла прямо на наші позиції. Володимир помітив та відразу «підсмажив» її із протитанкового комплексу JAVELIN. За кілька хвилин з’явилася ще одна БМД противника. Сержант миттєво схопив до рук британський NLAW та підбив другу «беху».

Під час бою штурмова група, якою командував  Володимир Балюк, знищила 4 БМД та багато окупантів.

Рашисти почали відступати, прикриваючи свій відхід вогнем з усього наявного озброєння. Саме в цей момент Володимир і отримав смертельне осколкове поранення. Загалом під час того бою штурмова група, якою командував Володимир Балюк, знищила 4 БМД та багато окупантів, а інші підрозділи львівської окремої десантно–штурмової бригади спалили 5 російських танків та ліквідували кілька десятків живої сили росіян.

За виявлені особисту мужність і героїзм, стійкість та рішучість під час відсічі і стримування збройної агресії рф сержант десантно-штурмової роти Володимир Балюк посмертно був удостоєний звання «Герой України» та ордена «Золота Зірка». А в рідному селі вшанували його пам’ять.

– Сьогодні якраз на сесії Сереховичівської сільради було розглянуто питання про присвоєння одній із вулиць імені Володимира Балюка, – розповів у телефонній розмові голова Сереховичівської територіальної громади Ростислав Шиманський. – Тепер частина Центральної вулиці має таку назву. Крім цього, є задум, який ми обов’язково реалізуємо, про встановлення меморіальної дошки на честь Героя.

До речі, як розповів при нагоді Ростислав Шиманський, Володимир – із родини патріотів.

Його брат Сергій захищає Україну у лавах прикордонників. Батько Петро Вікторович добровільно пішов служити в ЗСУ, хоч  був водієм «швидкої допомоги» й міг скористатися бронню. А мама Людмила Олексіївна очолює службу у справах дітей громади. Вона старається разом з іншими односельцями підтримувати мешканців сіл Сереховичівської ТГ, котрі нині боронять Україну, за яку віддав життя її син. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel