Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Плани війни путіна на 2023 рік

пуйлу байдуже до смертей як українців, так і росіян.

Фотоколаж із сайту ukr.net.

Плани війни путіна на 2023 рік

Чого чекати Україні

Промови президента рф путіна та міністра оборони Шойгу на колегії мо рф формулюють план війни росії на 2023-й. Я зібрав для аналізу ключові тези з двох виступів в один текст. Отже:

1. Чисельність армії збільшується до 1,5 мільйона осіб, кількість контрактників до 695 тисяч.

2. Розгортання 20 нових дивізій наземних сил для утримання Кримського коридору та для війни проти України.

3. Боротьба за панування у повітрі. 
Для покращення взаємодії з наземними силами, безпосередньої підтримки військ, подавлення системи ППО ЗСУ росіяни придають кожній загальновійськовій армії в Україні по окремій авіаційній дивізії, та в кожній із цих дивізій створюють полк ударної авіації, судячи зі штату – з бомбардувальників типу Су-24 та Су-34.

Зважаючи на рішення ввести у стрій три стратегічні ракетоносці типу Ту-160, планується також збільшення виробництва крилатих ракет повітряного базування для ударів по Україні.

4. Різке насичення військ безпілотниками до рівня піхотного відділення.

5. Підняття призовного віку до 21 року та підвищення боєздатності призовників. Досвід війни показав повну небоєздатність 18-літніх юнаків у лавах зс рф. 

6. На території західного військового округу створюється ленінградський та московський військові округи. Мета розгортання ленінградського – посилення загрози на напрямку Балтії та Фінляндії, створення московського округу – управління стратегічними резервами зс рф та частинами центрального підпорядкування, які сконцентровані у центральній росії. Західний військовий округ таким чином буде повністю зосереджений на веденні бойових дій проти України та контролі білорусі.

Західний військовий округ таким чином буде повністю зосереджений на веденні бойових дій проти України та контролі білорусі.

7. Посилення боєздатності бойової техніки.

Висновки:

Росія у 2023 році планує:

1. Закріпитись на захоплених територіях, в першу чергу на коридорі до Криму.

2. Підготувати масштабну наступальну операцію з усіх наземних напрямків, створивши кількісну перевагу та розширивши лінію фронту.

3. Успіху в наземній війні планується досягнути за рахунок якісних змін у тих сферах, де росіяни поступаються українцям: змін організації та управління, тісної взаємодії військ на землі та у повітрі, досягненні кращої координації між засобами розвідки та засобами ураження, посилення ситуаційної обізнаності.

4. росія усвідомлює перевагу українців у боєздатності, тому намагається запровадити якісні зміни у комплектуванні військ, щоб забезпечити вищу якість мобілізаційних резервів.
5. росія готується до довготривалої війни, ніяких ознак політичного рішення та миру не проглядається.

Щодо реалістичності:

У повному обсязі виконати поставлені завдання рф не зможе, оскільки має обмеження у кадрах та промислових можливостях, нового озброєння навіть для відновлення втрат не вистачає. Нові частини будуть створюватись на старій техніці з баз зберігання, якої теж уже не вистачає, повної укомплектованості не буде. Ніякі мережі управління типу «Старлінк» росія створити не здатна, оскільки не має сотень комунікаційних супутників і не здатна їх розробити та розгорнути...

Значної чисельної переваги ворог над ЗСУ не досягне, навіть із цими цифрами, але локальна перевага можлива, бо деякі висновки з досвіду бойових дій росіяни зробили правильні. Але Україна та союзники мають усі можливості досягнути перемоги у війні та у нових битвах, для цього потрібно об’єктивно оцінювати виклики з боку окупанта та здійснити власне оборонне планування.

Юрій БУТУСОВ, головний редактор Цензор.нет, військовий журналіст, експерт.

Читайте також на volyn.com.ua: «Репортаж із передової: «Нормальний хлопець – Василівна»».

Реклама Google

Telegram Channel