Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Жителів Полісся просять шукати ялинки де завгодно, тільки не в лісі

Обережно, міни!

Фото із сайту ukr.net.

Жителів Полісся просять шукати ялинки де завгодно, тільки не в лісі

Особливо небезпечно заходити у п’ятикілометрову смугу вздовж українсько-білоруського кордону, – пишуть на фейсбук-сторінці 100-ї окремої бригади територіальної оборони

Платою за нехтування безпекою може бути не тільки цілком справедливий штраф від охоронців лісу,  а й втрачене життя внаслідок потрапляння на поля мінно-вибухових загороджень.

«Формат відзначення Різдва та Нового року під час війни кожен обирає сам. А ось чого точно не можна робити – це озброюватися сокирою й вирушати до лісу на пошуки зеленої красуні (хоча б із природоохоронних мотивів)! Якщо ж йдеться про північне прикордоння, особливо про п’ятикілометрову смугу вздовж українсько-білоруського рубежу, – потикатися до лісу категорично заборонено!» – застерігають військові. 

Вхід у п’ятикілометрову смугу вздовж українсько-білоруського рубежу – заборонений!»

Власників авто-, мото-, велотранспорту, а також власників гужових підвод закликають не з’їжджати на узбіччя, а також не користуватися польовими та лісовими дорогами. Те саме стосується жителів прикордоння, які пересуваються в пішому порядку. Якщо ж дуже хочеться прикрасити свою оселю ялинкою, то варто придбати деревце на спеціальному базарі в легальних постачальників. 

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Читайте також на volyn.com.ua: «36-річна українка намагалася вкоротити собі віку на очах у синів (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel