Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Він таки ще зіграє на гітарі: захиснику «Азовсталі» прооперували руку в США

Лікарі запевняють: тепер рука повноцінно функціонуватиме.

Фото із сайту zaxid.net.

Він таки ще зіграє на гітарі: захиснику «Азовсталі» прооперували руку в США

Світлина бійця 36-ї бригади морської піхоти Михайла Діанова з Тернополя  облетіла весь світ. Фото, на якому виснажений боєць із позивним Мішаня  з апаратом зовнішньої фіксації на руці й усмішкою, попри постійні обстріли ворога, стало символом незламності та мужності українських воїнів

Михайло захищав Україну ще з 2015 року, коли пішов добровольцем на фронт. Спочатку був у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді ЗСУ, пізніше став морським піхотинцем 36-ї бригади.

Вогнепальне поранення він отримав ще до «Азовсталі», на передовій. Михайлові зробили операцію в шпиталі в Маріуполі, він прийняв курс антибіотиків. Потім  потрапив на завод Ілліча та «Азовмаш». Звідти вдалося виїхати на «Азовсталь». Він воював однією лівою рукою і найбільше не любив авіаударів по заводу.

Михайло став символом українського духу.
Михайло став символом українського духу.

 Поранений Михайло Діанов потрапив до російського полону після виходу з  «Азовсталі» 20 травня 2022 року. Там пережив знущання та катування, схуд на 40 кг. На якийсь період його відвезли у Донецьк, де металевий апарат зовнішньої фіксації знімали звірячим методом. Дві верхні шпиці викрутили, а дві нижні просто вирвали плоскогубцями наживо. І цим ще більше пошкодили кістку, яка й так була роздроблена.

А 21 вересня Михайла разом з іншими 214 військовими звільнили з полону. Радість від цієї новини затьмарили нові фото захисника: худющий, з жахливо викривленою рукою, на якій не вистачало 4 сантиметри кістки... Та українці вирішили, що їхній захисник має бути здоровим, і зібрали на його лікування...  23 мільйони 430 тисяч гривень!

У те, що дива трапляються, Діанов повірив у жовтні, коли зустрівся з президентом «Шахтаря» Рінатом Ахметовим. Від нього боєць отримав символічну футболку «Гірників» із 36-м номером. Також донеччани зобов’язалися повністю сплатити за лікування і реабілітацію захисника Маріуполя.

Тож усі кошти, які надійшли в рамках благодійного збору, Михайло передав на допомогу іншим українським армійцям. А нещодавно, 13 грудня, захиснику України прооперували праве плече в американському Сент-Луїсі.

Операція пройшла успішно. Після реабілітації права рука воїна повноцінно функціонуватиме, кажуть американські медики.

Михайло дуже любить музику, колись мріяв стати бас-гітаристом. Тож вірить, що незабаром зможе знову заграти на улюбленій гітарі.

Також військовий каже, що війна закінчиться вже скоро. Перемога ж для нього настане тоді, коли «Динамо» (Київ) зіграє з «Шахтарем» на «Донбас-арені», а після матчу на стадіоні відбудеться грандіозний концерт.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel