Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«А перший же празник – то Різдво Христове...»: підбірка найкращих рецептів

На Різдво традиційно готували найсмачніші наїдки.

Фото із сайту nazaccent.сom.

«А перший же празник – то Різдво Христове...»: підбірка найкращих рецептів

Це свято є першим не лише за календарем, а й духовно. Різдво Христове – символ очищення, воно виводить нас із темряви до світла, зцілює наші душі, дарує надію, об’єднуючи в єдину могутню християнську родину. А своїх найдорожчих за святковим столом господиням завжди хочеться почастувати різдвяними смаколиками. Нехай вони вдаються!

Салат «Святковий настрій»

Інгредієнти: 2–3 варені яйця, 150 г крабових паличок, 2–3 свіжі помідори, 100 г твердого сиру, 1–2 зубки часнику, майонез.

Приготування. Яйця, крабові палички і помідори нарізати кубиками або соломкою. На крупній тертці натерти 100 г твердого сиру. Змішати всі складники, заправити майонезом, у який попередньо потерти або вичавити через прес 1–2 зубчики часнику. Прикрасити листям салату, зеленню кропу або петрушки. Можна посипати кедровими або подрібненими волоськими горішками, маслинами. 

Фаршировані гриби в беконі

Інгредієнти: 15 великих печериць, 20 скибочок бекону, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 1 куряче філе, сіль та перець – до смаку.

Приготування. У грибів акуратно видалити ніжки і пошаткувати їх та цибулину. Подрібнити кілька скибочок бекону, злегка підсмажити, всипати нарізане маленькими шматочками куряче філе, а через 7–8 хвилин додати цибулю і печериці, спасерувати все разом ще 7–8 хвилин. Капелюшки грибів обгорнути смужкою бекону і наповнити начинкою. Зверху присипати тертим сиром, викласти на змащене деко і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 25 хвилин. 

Читайте також: В очікуванні свята: підбірка найкращих рецептів (Фото).

Тушкована яловичина із солодким перцем

Інгредієнти: 800 г яловичини, 2 цибулини, 3 болгарські перці різних кольорів, 2 помідори, 2 ст. л. кетчупу, 100 мл води, сіль та перець – до смаку, олія для смаження.

Приготування. М’ясо покраяти тонкими брусочками, цибулю – півкільцями, перець – смужками. Помідори порізати кубиками. Розігріти сковорідку з олією, всипати м’ясо і цибулю та обсмажувати на великому вогні 5–7 хвилин. Потім влити воду, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати 50 хвилин, після чого додати перець, помідори і кетчуп. Готувати ще приблизно 15 хвилин. 

Свинину промити, обсушити, шкірку нарізати акуратними ромбиками.

Окіст «Пікантний» 

Інгредієнти: 1–1,5 кг карбонату свинячого (краще зі шкіркою), 3–4 ст. л. майонезу, 1 ст. л. гірчиці «Діжонської», 2–3 зубочки часнику, мелені імбир та розмарин, 30 мл олії, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Свинину промити, обсушити, шкірку нарізати акуратними ромбиками. Обсипати приправами, натерти м’ясо часником і обмазати майонезом. Залишити на 2–3 години в холодному місці для маринування. Перекласти свинину у вогнетривку форму, долити 100–200 мл води і запікати у духовці близько години, регулярно поливаючи соком, що виділяється. Проткнути шпажкою: якщо на проколі немає червоної рідини – м’ясо готове. Нарізати на рівні шматки і подавати до столу. На гарнір підійде картопляне пюре, тушкована кисла капуста і навіть маринована брусниця.

Крученики

Інгредієнти: 0,5 кг яловичої вирізки, 100 г сала, 3 яйця, 1 ст. л. смальцю, 1 солоний огірок, 1 картоплина, 2 ст. л. борошна, перець та сіль – до смаку.

Приготування. М’ясо розрізати на 4 пласкі шматки завбільшки з долоню, відбити, посолити й поперчити. Огірки, сало, 2 зварені круто яйця, картоплю нарізати соломкою. На кожен шматок м’яса положити брусочки яйця, солоного огірка, картоплі і смужку сала. Згорнути рулетики, перев’язати ниткою чи скріпити зубочиcткою. Кожен рулетик змастити злегка збитим яйцем і запанірувати в борошні. Завиванці обсмажити у смальці, зняти нитки (зубочистки), скласти в товстостінний сотейник, залити окропом так, щоб вода повністю їх покрила. Тушкувати на середньому вогні до готовності. Подавати з картопляним пюре, поливши соком, що утворився при тушкуванні.

Реклама Google

Telegram Channel