Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Тренер київського «Динамо» досі зберігає футболку Короля футболу – Пеле, якого недавно нестало

«А ви так зможете?». «Футболіст з іншої планети» мав і чудове почуття гумору.

Фото із сайту fifa.com.

Тренер київського «Динамо» досі зберігає футболку Короля футболу – Пеле, якого недавно нестало

Серце єдиного у світі триразового чемпіона світу (1958, 1962, 1970) Едсона Арантіса ду Насіменту (справжнє ім’я і прізвище мегазірки) зупинилося на 83-му році

Останні дні життя легендарний футболіст провів у клініці «Альберт Ейнштейн», лікарі якої боролися з онкохворобою за порятунок мегазірки. Навіть перебуваючи на смертному одрі, він засуджував вторгнення путіна в Україну і молився за нашу країну...

Навіть перебуваючи на смертному одрі, він засуджував вторгнення путіна в Україну і молився за нашу країну...

Бразильська влада оголосила три дні жалоби в країні після смерті Короля футболу. Вчора відбулася багатотисячна хода, під час якої труну пронесли через район, де мешкає його 100-літня мати. А поховали легендарного Пеле на вертикальному цвинтарі Memorial Necropole Ecumenica, місце на якому найкращий футболіст ХХ століття викупив багато років тому.

Дізнавшись про смерть легенди, влада Ріо-де-Жанейро підсвітила статую Христа-Спасителя у кольори бразильського прапора, щоб віддати данину пам’яті триразовому чемпіону світу у складі національної команди країни.

«Він мав незвичайний образ, я дивився на нього як на інопланетянина», – згадав про свої зустрічі із Пеле головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу. На Чемпіонаті світу-1970 вони обмінялися футболками після матчу Бразилія – Румунія – 3:2, в якому Король двічі забив. Цю майку з №10 Луческу й досі зберігає вдома – і навіть ніколи не прав, щоб у неї назавжди всотався піт Пеле. 

Наша довідка

Пеле – єдиний футболіст в історії, який тричі вигравав ЧС як гравець (у 1958, 1962 та 1970 роках). Загалом за збірну Бразилії він забив 77 голів у 92 іграх. Його рекорд протримався понад пів століття і нещодавно в Катарі на Мундіалі-2022 Неймар повторив досягнення легенди.

На клубному рівні Пеле грав за бразильський «Сантос», із яким двічі виграв Кубок Лібертадорес і Міжконтинентальний кубок (1962 і 1963), та американський «Нью-Йорк Космос». Крім того, Пеле був визнаний найкращим футболістом XX століття за версією ФІФА, World Soccer та France Football, а також найкращим спортсменом XX століття за версією МОК.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel