Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Поранений боєць виготовляє для побратимів буржуйки (Відео)

На гроші, які держава компенсувала на лікування, чоловік придбав першу партію металу й разом із двома друзями почав виготовляти пічки на фронт.

Фото із сайту tsn.ua.

Поранений боєць виготовляє для побратимів буржуйки (Відео)

Майстерню він облаштував удома, матеріал купив за кошти, які держава компенсувала на лікування

На Закарпатті військовий після важкого поранення не зміг повернутися у стрій, тож опанував нову професію: щоб допомагати побратимам, взявся виготовляти буржуйки на фронт. Чоловік каже, що грубки робить багатофункціональними, аби закрити одразу кілька проблем, з якими військові стикаються на передовій, йдеться в ТСН.

До війни він не знав, як стріляти з автомата, проте вже за два дні після повномасштабного вторгнення був на фронті. Туди 35-річний Володимир Бряник вирушив добровільно, аби зупинити рашистську навалу, повернувся з-за кордону, де був на заробітках. «Я все життя пахав: звів будинок, облаштувався, обжився… Тільки почав жити і «бах» – війна. Я просто хотів йти воювати за те, що… яке право вони мають йти на нас? От і все», – каже Володимир.

У складі 101-ї Окремої бригади відбивав наступ на Суми, а далі обороняв Луганщину. У травні в окоп чоловіка залетів ворожий снаряд, він отримав контузію та закриту черепно-мозкову травму, пережив кому. Після реабілітації хотів повернутися у стрій, та лікарі заборонили. Тоді вирішив допомагати побратимам у тилу, для цього опанував електрозварювання. На гроші, які держава компенсувала на лікування, чоловік придбав першу партію металу й почав виготовляти пічки на фронт. «Я там був, знаю, що треба. Буржуйка – це тепло, а тепло – це здоров’я. Ти мерзнеш, недосипаєш, починаєш хворіти. І все – кінець твоєї роботи, виконувати службу ти не можеш», – ділиться чоловік.

Я від військових не беру ні копійки, хоч вони і хочуть мені скидати, але я не беру. То мій принцип! Вони заслуговують на тепло без будь-яких взагалі затрат.

Далі металобрухт йому почали зносити волонтери, а допомагати у виготовленні грубок зголосилися друзі. Тепер працюють утрьох. Грубки, які зварюють у майстерні Володимира, нестандартного розміру, вони більші за звичайні армійські. «У ЗСУвську буржуйку поміщається маленьке дровеня, а ми робимо буржуйки, щоб входило велике. Завдяки цьому вони довше тримають тепло. Біля такої грубки хлопцям можна зробити їсти, воду нагріти й помитися, одяг просушити», – каже волонтер Петро.

На фронт відправили вже понад 30 таких буржуйок, але цього замало, каже Володимир. На пічки величезна черга, а металу бракує. На виготовлення однієї в середньому потрібно 6 тисяч гривень, тож чоловік просить про допомогу тих, хто може віддати на добру справу металобрухт. «Я від військових не беру ні копійки, хоч вони і хочуть мені скидати, але я не беру. То мій принцип! Я казав, що буду діставати будь-якими шляхами, але не від військових. Вони заслуговують на тепло без будь-яких взагалі затрат», – переконує Володя.

Лія ЛІС.

Читайте також на volyn.com.ua: «Я твого чоловіка на війну не посилав!»: у Львові звільнили водія маршрутки, який нахамив вдові військового (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel