Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Найспівучіший воїн України разом із побратимами хоче помститися росіянам за свого командира (Фото, відео)

Юрій Городецький переконаний, що Україну нині неможливо здолати.

Фото facebook.com.

Найспівучіший воїн України разом із побратимами хоче помститися росіянам за свого командира (Фото, відео)

Військовослужбовець Юрій Городецький, який захищає нашу державу в одній бригаді з дружиною, батьком, братом і дядьком, прославився завдяки неймовірному голосу. Відео, де він співає, збирають сотні тисяч переглядів у соцмережах. Боєць мріє після Перемоги змінити військовий «піксель» на сценічний костюм

Юрій Городецький із Марківки Одеської області пішов служити добровольцем ще у 2016 році. Тоді йому було лише 18.

Каже, вже в перші дні у військовій частині всі зрозуміли, що без музики він не може: кожного дня о 6-й ранку хлопець будив побратимів гімном України, який виконував під гармоньку.

Юрій щовечора грає для своїх побратимів.
Юрій щовечора грає для своїх побратимів.

  – Три роки відслужив. Усім дуже подобалися мої співи, тому командування намагалося якомога частіше відправляти мене на різні вокальні конкурси від військової частини. Потім рік працював на габаритних автомобілях в Одесі. Думав, що до служби не вернуся – звик до стабільності. Але склалося інакше: у 2020-му знову став до лав ЗСУ, – розповідає боєць.

Ми виженемо цих нелюдів з нашої землі, не завадять жодні вимикання світла чи брак води.

Разом із Юрієм боронить Україну і його дружина, з якою познайомився в зоні ООС. 

– У нас двоє дітей: 6-річний Володя і 3-літній Максимко. Телефонуємо їм щоранку і щовечора. Вони розуміють, що мама з татом на роботі – захищають державу. З ними зараз бабуся. Мій батько, двоюрідний брат і дядько також приєдналися до нашої бригади, – розповідає військовий.

Читайте також: «На місто летять снаряди, а донька не рухається», – історія переселенки, яка знайшла прихисток у Луцьку.

За словами захисника, за 10 місяців війни повністю переоцінив життя. 23 липня на Миколаївщині загинув його вірний друг, командир 28-ї бригади Віталій Гуляєв. 

– Раніше думав про майбутнє, нині ж намагаюся жити сьогоднішнім, бо не знаю, що може статися наступної хвилини.

Найгірше – втрачати близьких. Ми з побратимами дуже важко переживали втрату командира. Тепер хочемо за нього помститися. Український народ має пам’ятати всіх полеглих, – наголошує воїн.

Попри те, що Україна продовжує втрачати своїх Героїв, Юрій Городецький каже, що цієї зими теж маємо відчути магію Різдва й родинне тепло, аби не падати духом.

– Не можна відмовляти близьким у маленькому святкуванні. З дружиною вже відправили дітям подарунки. Під час війни нема місця салютам і гучній музиці, але привітати один одного за вечерею необхідно. Ми з побратимами також щось придумаємо, навіть стіл накриємо, – каже військовий.

Боєць переконаний, що Україну нині неможливо здолати. За його словами, Перемога обов’язково буде за нами.

– Можливо війна не закінчиться у цьому році, але наш дух точно не згасне. Ми виженемо цих нелюдів з нашої землі, не завадять жодні вимикання світла чи брак води. У 2022-му українці згуртувалися, як ніколи раніше. Ніхто не бачив, щоб незнайомці так один за одного стояли. За це вдячний Богу, – зазначив воїн.

Читайте також: Побратими волинянина: «Їдемо в Карпати, бо там душа Єгора. На його 25-ліття зустрінемося» (Фото).

Після війни Юрій Городецький мріє поїхати в концертний тур по всій Україні. Каже, буде співати про Перемогу в кожному місті й селі, поки будуть сили і можливість.

– Уже почав потихеньку купувати необхідну апаратуру. Хочу побувати з піснею у різних куточках нашої країни. Обов’язково візьму з собою дружину. Коли читаю коментарі шанувальників у соцмережах, розчулююсь і плачу. Сподіваюсь, все вдасться, – каже Юрій Городецький.

Реклама Google

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel