Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Чи зможе Україна захистити літаки F-16, якщо їх отримає?

«У росіян просто немає такої зброї, якою би вони могли вразити ці укриття для літаків».

Фотоколаж із сайту youtube.com.

Чи зможе Україна захистити літаки F-16, якщо їх отримає?

Є укриття, які витримають навіть ядерний удар!

Про це розповів авіаексперт Валерій Романенко. «Розумієте, якщо літаки прилетять до України, то це не буде урочиста передача лінійки винищувачів на одному аеродромі, як уявляють собі пересічні громадяни, – зазначив він. – По-перше, буде дійсно підготовлена мережа аеродромів, по-друге, літаки розосередять, не більше однієї ланки (чотири літаки) на одному летовищі. 

Тобто, якщо нам передадуть ескадрилью з 12 машин, – це три ланки на шести аеродромах, один основний, один запасний. Крім того, на кожному летовищі є так звані ЗБУ – залізобетонні укриття ще радянських часів, які витримують навіть удар ядерної зброї, і ці літаки будуть захищені.

На кожному летовищі є так звані ЗБУ – залізобетонні укриття ще радянських часів, які витримують навіть удар ядерної зброї, і ці літаки будуть захищені.

«У росіян просто немає такої зброї, якою би вони могли уразити ці укриття, – каже експерт. – Ці ЗБУ мають велику площу і всередині них можна виконувати все: і ремонт літака, і озброєння, і заправку, підготовку до бойового вильоту. І це буде здійснюватися таким чином: залізні ворота, там величезна товщина металу в цих воротах, вона там сантиметри, електродвигунами відсуваються величезні ворота, літак вилітає, летить, виконує бойове завдання; повертається і знову ховається в це укриття. Тобто можна так забезпечити діяльність цих винищувачів, що жодної небезпеки взагалі не буде». 

Василь КІТ.

Читайте також: Щонайменше 53,9 млрд грн можна перерозподілити на ЗСУ: у «Євросолідарності» знайшли джерела для повернення доплат військовим.

Реклама Google

Telegram Channel