Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
Яка ідеальна різниця у віці між чоловіком та жінкою?

Якщо хтось із подружжя на 20 літ старший, то шанси розійтися наближалися до 95%.

Волинь-нова

Яка ідеальна різниця у віці між чоловіком та жінкою?

Щоб дати відповідь на це запитання, дослідники з Університету Атланти (США) спостерігали за взаєминами 3 тисяч людей

І вони виявили цікаву закономірність: чим більша різниця у віці між партнерами, тим вищий ризик розлучення. Вчені пояснюють це тим, що на різних життєвих етапах у людей відрізняються цілі та інтереси.

Дослідження показало, що пари з різницею у віці 5 років мають на 18% більше шансів розлучитися, ніж пари, в яких партнери – ровесники. У сімей із 10-річною різницею у віці цей відсоток збільшувався до 39%, а якщо хтось із подружжя на 20 літ старший, то шанси розійтися наближалися до 95%!

Вдалося вченим визначити й ідеальну різницю у віці – це один рік. У таких пар шанс розлучитися становить менше 3%.

Вдалося вченим визначити й ідеальну різницю у віці – це один рік. У таких пар шанс розлучитися становить менше 3%.

Проте експерти наголошують, що це всього лише статистичні дані і стосунки кожної окремої пари – унікальні. На взаємини впливає безліч чинників: наявність дітей, звички, життєві цілі і, звичайно, сумісність характерів.

Зокрема, цю тезу підтверджують дослідження інших країн. Наприклад, фінські вчені довели, що чоловіки цієї країни повинні одружуватися з дамами, молодшими за них на 15 років. Це важливо для того, щоб у пари з’явилися здорові і сильні діти. А ось науковці Швеції вважають, що представникам сильної статі краще шукати собі за дружину жінку, на 6 років молодшу. Такою, на думку шведів, є ідеальна різниця у віці між подружжям.

Реклама Google

Telegram Channel