Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Спеції допоможуть зробити тушковану капусту смачнішою: поради господиням

Спецій, як і любові, багато не буває.

Фото із сайту fruit-time.ua.

Спеції допоможуть зробити тушковану капусту смачнішою: поради господиням

Ця страва проста в приготуванні, але при цьому має безліч корисних властивостей. По-перше, вона низькокалорійна, легка, а отже, відмінно підходить для тих, хто дотримується дієти і здорового способу життя. По-друге, продукт вирізняється великим вмістом корисних мікроелементів: вітаміни групи В, вітаміни А, С, Е, К, РР, калій, кальцій, сірка, фосфор, клітковина

У такий спосіб можна готувати не тільки білоголову капусту, підходять і брюссельська, цвітна, броколі. Крім капусти, обов'язковими інгредієнтами є цибуля, томати, олія, сіль і спеції.

Залежно від використаних приправ, можна отримати різний смак страви.

Для згладжування запаху тушкованої капусти додають кмин.

Майоран із кмином використовують для приготування тушкованої капусти по-баварськи. Це дуже смачний гарнір до шинки. 

Оригінальність і «кислинку» страві надасть яблучний оцет, який можна за бажанням замінити білим сухим вином. З цією ж метою  використовують лимонний сік.

Класичним доповненням для гостроти і пікантності стане червоний або чорний мелений перець.

Незадовго до готовності доречно приправити страву свіжим або сушеним часником.

Також у готову капусту на 10 хвилин можна помістити декілька лаврових листочків, а потім забрати.

Насіння коріандру додають у тушковану капусту в подрібненому вигляді, або за 10 хвилин до кінця тушкування всипають ціле.

Чайна ложка куркуми подарує страві яскравий жовтий колір і особливий пряний аромат.

Чайна ложка куркуми подарує страві яскравий жовтий колір і особливий пряний аромат.

Замість звичайної солі можна використати морську або гімалайську (рожеву, чорну). Такою сіллю приправляють вже готову страву.

Можна додати в тушковану капусту готову суміш приправ, наприклад, каррі, хмелі-сунелі, суміш перців, прянощів.

Крім спецій, до страви додають різноманітну зелень, свіжу або сушену: кріп, петрушку, базилік, орегано, прованські трави тощо.

Гірчиця додасть гостроти, пікантності, дивовижного аромату.

Якщо капусту тушкують із м'ясом, можна обмежитися базовим набором приправ: перець, лавровий лист, зелень. Наявність м'яса сама по собі підсилює смак, а також робить страву більш калорійною.

Читайте також на volyn.com.ua: «Що їсти на сніданок, аби худнути впродовж дня».

Реклама Google

Telegram Channel