Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Соболина шуба і мільйон доларів:  що собі на Новий рік бажала  керівниця податкової

ДБР повідомляє, що загальна сума виявлених необгрунтованих активів посадовиці становить близько 1,4 млн доларів.

Фото із сайту іnformator.ua.

Соболина шуба і мільйон доларів:  що собі на Новий рік бажала  керівниця податкової

Українців вразили не тільки «гори» грошей, що їх знайшли правоохоронці під час обшуку  у виконувачки обов’язків голови податкової служби Києва 52-річної Оксани Датій (на фото), а й записки,  в яких вона по пунктах перераховувала свої бажання

Посадовиця, звісно, мріяла не про реформи, процвітання України і навіть не про традиційне здоров’я, а про суто матеріальні речі. У Датій знайшли папірці з бажаннями на 2018-й та 2021-й роки. 

Так, у 2018-му високопоставлена пані мріяла про підвищення, соболину шубу, поїздку в Лондон та подарунок від коханого на день народження – годинник Breguet. А в 2021 році чиновниця просила собі посаду в.о. глави податкової служби столиці, все ще бажала відпочити із чоловіком у Лондоні та на Мальдівах і заробити один мільйон. Доларів, звісно.

У багатих, як кажуть, свої забаганки. Однак соболина шуба все одно дивує. Особливо на тлі теперішніх теплих зим. Але, видно, в колі хапуг із високих кабінетів шуба й досі залишається «статусною річчю».

У ДБР підозрюють, що Оксана Датій стояла за злочинними схемами, внаслідок яких до тіньового обігу потрапляло до 45 мільярдів гривень. Мільярдів!

Тим часом у Державному бюро розслідувань відзначили, що рівень життя чиновниці не відповідає рівню її офіційних доходів: Датій має три квартири в Києві загальною вартістю приблизно 1 млн доларів, будинок поблизу Києва вартістю близько 200 тисяч доларів, дві автівки вартістю приблизно 150 тисяч доларів. При цьому одна з машин посадовиці вартістю приблизно 100 тисяч доларів записана на її особистого водія. ДБР повідомляє, що загальна сума встановлених необґрунтованих активів посадовиці становить близько 1,4 млн доларів. Під час обшуку було знайдено 158 тисяч доларів, 530 тисяч грн та 2,2 тисячі євро.

У ДБР підозрюють, що Оксана Датій стояла за злочинними схемами, внаслідок яких до тіньового обігу потрапляло до 45 мільярдів гривень. Мільярдів!

Втім, для цього вона і просила у Всесвіту посаду в.о. глави податкової служби столиці. «Всесвіт» почув… Нинішні бажання пані Датій передбачити неважко. Чи почує Всесвіт її знову? 

Василь КІТ

Читайте також:«На Горохівщині з картки жінки раптово зникли гроші».

Реклама Google

Telegram Channel