Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
«Якщо я не доживу до Перемоги України, моє серце мають поховати у Києві»

Ось яким став Саакашвілі у лікарні.

Фотоколаж із сайту ukr.net.

«Якщо я не доживу до Перемоги України, моє серце мають поховати у Києві»

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що впевнений у Перемозі України у війні, розпочатій проти неї росією в лютому 2022 року

Про це Саакашвілі, який є громадянином України, дистанційно сказав під час судового засідання у справі про відтермінування його вироку або звільнення від покарання. Політик під час увімкнення з клініки «Вівамед» повідомив, що до нього «застосовують катування» і його «отруїли». «Я пишаюся, що всі захоплюються українським народом, я пишаюся тим, що президентом є Зеленський, я вдячний його офісу. Я абсолютно впевнений у нашій Перемозі, але якщо не доживу до Перемоги, яка дуже близька, моє серце мають поховати в Києві. Воно належить Україні», – зазначив Саакашвілі українською мовою.

Експрезидент Грузії під час трансляції був у футболці з написом I’m Ukrainian.

Експрезидент Грузії під час трансляції був у футболці з написом I’m Ukrainian.

Саакашвілі на відео в суді зняв майку, щоб показати, наскільки виснажений, після чого трансляцію перервали.

Прессекретарка Саакашвілі Дарина Чиж 28 січня писала, що він мав 69 кг, а коли потрапив у в’язницю, важив 120 кг. «У його організмі почалися незворотні процеси. Проте лікарі тюремної клініки класифікують його як пацієнта середньої тяжкості і про реанімацію мова не йде», – наголосила вона.

 

 Коментар

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність»:

«У мене дуже непросте ставлення до Михаіла Саакашвілі. Ми були на його інавгурації і захоплено спостерігали за реформами в Грузії. Потім з’ясувалося, що то була фасадна демократія, й дуже крихка, яку зламали вже його наступники. Ніколи не пробачу Саакашвілі неповаги до українського кордону, який він двічі порушував, в тому числі таємно виїжджаючи в Грузію. Він наробив чимало помилок в Україні й завдав болю нашій політичній команді.

Але те, що зараз з ним робить грузинська влада – це негуманно й аморально. Так не можна ставитися до колишнього президента і лідера країни. Очевидно, що Саакашвілі потребує серйозного лікування. І він має бути випущений за кордон на це лікування. Ще більш серйозного лікування потребує грузинська влада, яка, схоже, міцно підсіла на російські авторитарні пігулки. Доєднуюся до публічних звернень до уряду Грузії щодо звільнення експрезидента Михаіла Саакашвілі». 

Реклама Google

Telegram Channel