Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Джо Байден спеціально вдягнув у Києві синьо-жовту краватку 

«Ну скажіть, пані Олено, що крават у мене – перша кляса!»

Фото із сайту president.gov.ua.

Джо Байден спеціально вдягнув у Києві синьо-жовту краватку 

Вперше за 15 років до України прибув президент США! Це – дуже сильний хід у річницю повномасштабного вторгнення рашистів в Україну

Президент США Джо Байден приїхав до Києва 20 лютого. «Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців», – заявив український лідер Володимир Зеленський. Про зустріч попередньо не повідомлялося. 

Байден у Києві – місті, яке мало вже 360 днів перебувати під контролем росії. Який сильний знак для диктатора путіна!

Насамперед Джо Байден вшанував загиблих українських воїнів на Михайлівській площі, при цьому він одягнув краватку у синьо-жовтих кольорах. Згодом американський президент, як і можна було передбачити, оголосив новий пакет військової допомоги Україні на суму у пів мільярда доларів. Володимир Зеленський сказав, що завдяки цій підтримці Перемога може бути уже в 2023 році.

Приїзд американського лідера спричинив справжній інформаційний вибух у світових ЗМІ. «Байден у Києві – місті, яке мало вже 360 днів перебувати під контролем росії. Який сильний знак для диктатора путіна!» – заявив журналіст авторитетного німецького видання «Більд» Юліан Репке. 

А ось як «смачно» про результати зустрічі повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба: «Скажу так: обидва президенти задоволені розмовою. Атмосфера – максимально довірлива і душевна. Цей візит є перемогою українського народу і Президента Зеленського. Він здійснений всупереч усьому заради Перемоги України і всього вільного світу. Чіткий сигнал на болота: вас ніхто не 
боїться!».

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google
 

Telegram Channel