Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Ада Роговцева з донькою передали Лесиному музею генератор

Леся Українка багато писала про «темряву» по-російськи. Приємно, що нащадки допомагають берегти пам’ять про землячку зі світлом.

Фото з архіву Ольги БОЙКО.

Ада Роговцева з донькою передали Лесиному музею генератор

Тепер в епіцентрі пам’яті про знамениту співвітчизницю тепло й світло, навіть коли росіяни дуже стараються, щоб в Україні запанувала темрява

Народна артистка України Ада Роговцева разом із донькою Катериною Степанковою допомогли придбати для Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки генератор. Новиною похвалилася директорка установи Ольга Бойко. Вона розповіла, що в умовах аварійних відключень електроенергії генератор та ще й дизельний обігрівач дуже допомагають підтримувати безперебійну роботу знакового на Волині музею. Пані Ольга пояснила, що альтернативне джерело електрики застосовують для підключення двох котлів, які опалюють літературне приміщення. Цю будівлю 40 із лишком років тому спорудили на місці так званого «Великого дому Косачів», першого будинку, збудованого Петром Косачем для родини. 

В умовах аварійних відключень електроенергії генератор та ще й дизельний обігрівач дуже допомагають підтримувати безперебійну роботу знакового на Волині музею. 

Знаково, що до передачі генератора для волинського музею національної ваги доклали руку ще й директор львівського благодійного фонду «Підгорецький замок» Віктор Кушніренко та гендиректор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тарас Возняк.

 
Telegram Channel