Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Якщо нема тертки, достатньо... бляшанки і цвяха (Розумна вікторина)

Вгадайте, що цього разу заховали журналісти!

Малюнок із сайту volyn.com.ua.

Якщо нема тертки, достатньо... бляшанки і цвяха (Розумна вікторина)

Таку пораду нам дав всесвітньо відомий Еріх Марія Ремарк у своєму епічному творі «На Західному фронті без змін»

Але спочатку нагадаємо запитання, яке мало хто із наших конкурсантів розкусив. Бо, м’яко кажучи, неуважно читав Ремарка, хоч варто було б. А тепер, уже судячи із заголовка, ковтає слинку. Я теж. Від відповіді на запитання.

«Гранатобуз із секретом-2» (2023)

Подивившись на фотоколаж, ви маєте розгадати, що за допомогою цих предметів вдалося приготувати крутим хлопцям? Саме їхню страву ми і заховали.

 

А підглянули таку винахідливість у всесвітньо відомому романі, звісно, всесвітньо відомого автора. Асоціативний ряд із цього твору: двоє поросят, гуска, хліб, ліжко з балдахіном, переносні клозети, труни, кладовище, чоботи, виделка, негри, цигарки, воші, однокласники...

Що знаходиться у гранатобузі?

Замість відповіді, цитуємо уривок із твору «На Західному фронті без змін»: 

«До печені ми хочемо насмажити картопляників, але ніде не можемо знайти тертушки. Та незабаром і з цим впоралися. У денцях консервних бляшанок ми попробивали цвяхом багато дірочок і от маємо тертушки».

Почитайте – точно не пошкодуєте! Фото із сайту ksd.ua.
Почитайте – точно не пошкодуєте! Фото із сайту ksd.ua.

 Хто відгадав слово «картопляники» («деруни») і вийшов у лідери нашого конкурсу – шукайте на фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза , а більше про конкурс – на сайті volyn.com.ua.

А нам час ставити нове запитання. Цього разу – дуже легке, щоб якомога більше учасників повірили в себе і підключилися до нашої компанії. Конкурс триває аж 45 турів, тож ви можете ще кілька разів наздогнати і перегнати лідерів. Поїхали!

Умови вікторини прості: ви маєте відгадати, що чи кого ми заховали.

«Гранатобуз із секретом-4» (2023)

Перше враження: наш «герой» зійшов із відомих усім народних прислів’їв і приказок про числа «3» і «7» (Я не про одну з улюблених Гарбузячих: «День гуляє, три слабий, а на п’ятий – вихідний»). Але якщо серйозно, то він нагадує божевільного математика. Цей «математик», коли менше його «одиниці», намагається штучно «додати», а коли більше – навпаки, «відняти». Хоча і сам колись поплатиться за таку свою «математику» своєю ж «формулою» від «козака», який, виявляється, володіє таємницею формули кохання, бо з першого погляду одна відома дівчина віддасть йому своє серце і подарує ще й меч і чарівний «м’ячик», щоб подолати ворога.

До речі, «дошка», на якій наш «математик» виконував «вправи», є і у вас дома. Її ми і заховали.

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

Цей «математик», коли менше його «одиниці», намагається штучно «додати», а коли більше – навпаки, «відняти».

Відповідь треба надіслати до 10 березня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-розгадки у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина, Зв’ягель)).

 

 А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати, оцей момент народження слова «Еврика!»), надсилайте на електронну адресу [email protected] або просто лишайте в коментарях під запитанням на фейсбук-сторінці Грицька ГАРБУЗА (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! Смерть кривавому путіну!

Грицько ГАРБУЗ.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel