Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
Засудили волинянина, який підпалив  200 гектарів заказника

Згідно зі змінами, які Верховна Рада внесла до Кримінального кодексу України, в умовах воєнного стану палії сухої трави несуть відповідальність за злочини, передбачені ст. 113 «Диверсія», і караються ув’язненням від 15 років до довічного.

Інфографіка Центру громадського моніторингу та контролю.

Засудили волинянина, який підпалив 200 гектарів заказника

Палій підписав із прокурором угоду про визнання винуватості, відтак отримав несуворе покарання 

Локачинський районний суд на Волині призначив рік обмеження волі 48-літньому чоловікові, який спричинив масштабну пожежу в заказнику неподалік селища Локачі Володимирського району, однак покарання замінено іспитовим терміном теж на рік.

Як відомо, торік 28 березня місцевий мешканець підпалив сухий очерет – унаслідок пожежа поширилась аж на 200 гектарів. Найгіршим було те, що вогонь нищив усе живе на території, яка належить до гідрологічного заказника місцевого значення «Луга-Свинорийка». Окрім того, під загрозою масштабної пожежі опинилися селище Локачі та очисні споруди. Втім, рятувальникам та місцевим мешканцям вдалось зупинити поширення полум'я. Що підштовхнуло палія до таких дій, невідомо.

Підрахували, що збитки, заподіяні Локачинській тергромаді, становлять понад 113 тисяч гривень.

Підрахували, що збитки, заподіяні Локачинській тергромаді, становлять понад 113 тисяч гривень. Окрім року умовно, чоловік повинен заплатити майже 8 тисяч гривень за проведення інженерно-екологічної експертизи. 

Гідрологічний заказник, про який ідеться, отримав такий статус 20 років тому, його площа становить понад 800 га. На території росте 400 видів рослин та мешкає 100 видів тварин, є навіть занесені в Червону книгу. 

Софія ГАВРИЛЮК.

Реклама Google

Telegram Channel