Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Проповіді московських попів б’ють, як ракети...»: найяскравіші за тиждень думки і цитати (Фото)

«Cтратегічні військові плани мають право оприлюднювати лише три особи в державі...»

Фото facebook.

«Проповіді московських попів б’ють, як ракети...»: найяскравіші за тиждень думки і цитати (Фото)

Холодний розум – запорука сили й успіху

Олексій ДАНІЛОВ, секретар РНБО, заперечив, що наші втрати серед військових сягають 100 тисяч:

 

 «Я вам із повною відповідальністю заявляю, що у нас немає 100 тисяч втрат серед військових. Це неможливо. Під час війни це закрита інформація, але 100 тисяч – це абсолютно не відповідає дійсності, точну цифру знають самі українські військові та Президент. Співвідношення втрат наразі становить 1 до 7, 1 до 8, у деяких випадках 1 до 10 на користь ЗСУ. Після війни 2014 року ми знали, як воювати, а в росії такого не було. За багатьма напрямами у них були втрати просто божевільні». 

Ганна МАЛЯР, заступник міністра оборони України, закликала журналістів, блогерів та військових експертів не обговорювати у публічній площині майбутній контрнаступ ЗСУ:

 

 «Добре, що ніхто публічно не обговорював контрнаступ на Харківщині до його початку. Тиша дала військовим змогу виграти час і робити свою роботу… Я нагадаю, що стратегічні військові плани і задуми мають право оприлюднювати лише три особи в державі: Верховний Головнокомандувач (Президент), міністр оборони та Головнокомандувач. Усі інші – лише цитувати. Бо інформація – це теж зброя, і ми нею теж воюємо».

Юрій ІГНАТ, спікер Повітряних сил України, вважає, що надані Польщею та Словаччиною винищувачі МіГ-29 не дадуть Україні змоги змінити ситуацію в небі:

 

 «МіГ сам по собі – це застарілий винищувач. Загалом застарілим можна назвати весь авіаційний парк українських ВПС. Літаки дісталися Україні у «спадок» від Радянського Союзу, адже МіГ – це розробка 1970-х років. Постачання такого типу літаків, безумовно, не змінить ситуації в небі, але може посилити українську авіацію».

Віктор НЕБОЖЕНКО, політолог, вважає, що після Києво-Печерської лаври московський патріархат має піти і з Почаївської:

 

 «На черзі «обнулення» й деполітизація Почаївської. Цю церкву (московського патріархату), можливо, поза волею її активних парафіян, об’єктивно, використовують як «п’яту колону» кремля в боротьбі з Україною. Тому саме Українська держава має правовими методами рішуче суттєво обмежити діяльність цієї церкви (мп) як поплічника ворога України на всій території країни… Під час війни проповіді промосковських попів у церквах (мп) б’ють не менше, ніж снаряди й ракети російської окупаційної армії».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент, в ефірі італійського телебачення закликав Папу Римського допомогти повернути викрадених росією юних українців:

 

 «Ми дуже хочемо почути сильний голос Папи Франциска на захист українських дітей у Європі. Його мудре слово та його авторитет, який може врятувати понад 16 тисяч українських дітей, є надзвичайно важливими. У цій ситуації ми розраховуємо на Папу Франциска. Ми однозначно хочемо продемонструвати, що весь світ 
зараз з Україною, а росія – в повній ізоляції».

Павло КЛІМКІН, колишній міністр закордонних справ України, про наслідки візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до росії:

 

 «росія поступово стане для Китаю тим, чим для росії є білорусь. Хоча й білорусь після візиту Лукашенка в Пекін путіну з’їсти буде складніше.Китай завжди думає тільки про себе – про Китай. І послаблення росії йому дуже вигідне – це дає змогу отримати опосередкований контроль над рф».

Спартак СУББОТА, кандидат психологічних наук, психотерапевт, про резонансний вирок суду на Закарпатті, який дав два роки умовно трьом підліткам, які зґвалтували неповнолітню дівчинку і зняли це на телефон:

 

 «Не руйнуйте хлопцям життя, вони засвоїли помилку». Захисники хлопців у цій ситуації оперують саме таким аргументом: мовляв, вони все зрозуміли та не варто їм псувати життя, бо якщо вони відбуватимуть покарання в колонії, то точно «вийдуть злочинцями». У мене виникає інше питання: а зараз вони не злочинці? І наскільки ми готові жити в суспільстві, яке пробачає злочин та не може і не хоче захистити постраждалих? «Рятувати життя злочинців» коштом життя інших людей – чи не завелика ціна? Безкарність розбещує, і про це варто пам’ятати. За злочином має йти неминуче покарання».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel