Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Україна підкорила моє серце»: воїн Черепаха віддав за неї «душу й тіло» під Бахмутом

Кейн Те Тай, який майже рік воював на передовій, не раз казав в інтерв’ю: «Україна підкорила моє серце». Дякуємо, Кейне!

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

«Україна підкорила моє серце»: воїн Черепаха віддав за неї «душу й тіло» під Бахмутом

Загинув воїн із Нової Зеландії, який врятував українського бійця після 42 днів полону. 38-літній доброволець «Іноземного легіону» Кейн Те Тай із позивним Черепаха віддав своє життя за нашу країну в боях під Бахмутом

У попередньому номері «Волині» ми повідомляли, як Кейн під час звільнення села поблизу Бахмута врятував свого побратима Олексія Гордєєва, який провів 42 дні у полоні в підвалі, харчуючись крихтами їжі та водою з калюж і навіть із радіатора.

Рашисти не давали полоненим і пораненим українцям їсти, тож вижити вдалося лише Олексію, який схуд на 40 кілограмів. Поранений воїн тримався уже з останніх сил, коли почув голос свого друга з Нової Зеландії. Олексій промовив: «О! Нова Зеландія тут!». «Мій брат!» – відповів доброволець, не повіривши своєму щастю.

На жаль, після цієї історії Кейн-Черепаха загинув, це вже підтвердили у міністерстві закордонних справ Нової Зеландії. Як розповіла мати Те Тая пресі цієї країни, син з юності пішов до армії, служив в Афганістані та інших місцях, де виконував місію миротворця. В Україну він вирішив поїхати, оскільки вважав своїм обов’язком захищати тих, на кого напали.

В Україну він вирішив поїхати, оскільки вважав своїм обов’язком захищати тих, на кого напали.

Ще напередодні, 20 березня, боєць розповідав журналістам, що те, чим він займається в Україні, – найкраща його робота за все життя. Те Тай мав високі принципи і щиро підтримував українців та їхню праведну боротьбу. «Мені вони подобаються, і я люблю їх настільки, щоб досі бути тут, незважаючи ні на що, тому що Україна підкорила моє серце», – говорив він.

Вдома у Героя залишилася 12-річна донька.

Як пишуть ЗМІ, доброволець, здавалося, прийняв ймовірність своєї смерті, оскільки перед від’їздом у квітні минулого року сказав, що знав, що це може бути поїздка в один кінець, але вважав, що воно того варте…
Вічна пам’ять Герою, який прийшов нам на допомогу з іншого кінця світу, бо інакше вчинити не міг.

До речі, своє плече Україні підставили не лише новозеландські добровольці, а й уряд цієї країни, який ввів санкції щодо росії і надав Україні військову допомогу, зокрема інструкторів, які навчають наших бійців у Великобританії.

Читайте також на volyn.com.ua: «Одіяльце з Бахмута: історія справжнього кохання».

Реклама Google

Telegram Channel