Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Дорога «до Примадонни» складна: треба багато проплакати, недоспати... Але треба й ударити лихом об землю – і йти далі!»

Разом зібралися волиняни, які розуміють впливовість і силу культури.

Волинь-нова

«Дорога «до Примадонни» складна: треба багато проплакати, недоспати... Але треба й ударити лихом об землю – і йти далі!»

Народна артистка України Людмила Приходько разом із друзями організувала імпрезу, на якій презентувала книгу про своє головне. Свято відбулося напередодні Міжнародного дня театру

Товій Рівець – у списку уславлених краян, які мають невичерпну творчу енергію.
Товій Рівець – у списку уславлених краян, які мають невичерпну творчу енергію.

 Про життя в театрі й театр у житті всі, хто особисто знайомий із цією обдарованою жінкою, чули з її уст не раз. Інші ловили слово мудрості з уст її сценічних героїнь. Й ті оповіді чи репліки, глибокі й емоційні, приправлені добрим гумором, здавалося, мусять бути десь занотовані. Власне, це сталося: Людмила Іванівна Приходько на творчій зустрічі у Волинській науковій бібліотеці імені Олени Пчілки представила свою книгу з назвою «Примадонна». Як означила сама авторка, писала її, зокрема, і для молодих акторів: «Щоб знали, що дорога «до Примадонни» складна: треба багато проплакати, недоспати... Але треба й ударити лихом об землю – і йти далі!»

Та, котрій є за що дякувати.
Та, котрій є за що дякувати.

 З того, які люди й з якими словами прийшли подякувати Людмилі Іванівні за її Слово, чулося, що вона заслужено мала й має на своєму тернистому життєвому шляху прекрасних подорожніх. Дистанційно, за посередництвом онлайн-зв’язку вітав український літературознавець і політик Микола Жулинський: він наголосив, як сильно відчуває й любить Людмила Приходько образне слово, й підсумував, що культура потребує набагато більшої уваги.

Велике щастя, коли зустрічаєшся з людиною, яка дає нову радість, нові відчуття і великий душевний підйом.

Подякувала за видання й філологиня та народна депутатка Ірина Констанкевич, яка оцінила книгу за «живі автобіографічні розповіді, спогади про служіння на сцені Волинського театру імені Т. Шевченка, загалом про український театр і драматургію». Багато з тих, хто підходив до мікрофона, відзначали харизматичність і неперевершеність актриси, яка справедливо має звання народної. «Ви навіть не уявляєте, з яким явищем ми зустрілися!..

Головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв Михайло Ілляшенко говорив про те, як  його колега вміє об’єднувати людей.
Головний режисер театру, заслужений діяч мистецтв Михайло Ілляшенко говорив про те, як його колега вміє об’єднувати людей.

 Велике щастя, коли зустрічаєшся з людиною, яка дає нову радість, нові відчуття і великий душевний підйом», – підкреслив художній керівник камерного оркестру «Кантабіле», віртуозний скрипаль і народний артист Товій Рівець. По тому виконав знамениту «Мелодію» Скорика на знак шани світлої пам’яті головних героїв життя Людмили Іванівни – її батьків. І звучав «Садок вишневий коло хати» для канівчанки від дуету «Душа Волині» Алли Опейди та В’ячеслава Судими з подякою за таку почесну й дорогу назву, й лунала поезія авторки книги з уст її молодої колеги Людмили Натанчук, і теплі вітання з іскринкою незмінних коментарів Примадонни від інших колег, друзів: Михайла Ілляшенка, Володимира Карпука, Людмили Стасюк, Ігоря Натанчука, Наталі Гранич, Олександра Згоранця, Анатолія Гливи, Василя Чепелюка, Сергія Скулинця та ведучої заходу Ольги Кириченко. Сердечно звернулася до знаменитої бабусі і онучка Поліна. Вона також віддала належне нашим воїнам ЗСУ, які відстоюють державу, й культуру зокрема.Кожен, хто прийшов на свято до Примадонни, прямим чи опосередкованим чином дякував Людмилі Приходько, народній артистці України, прекрасній мудрій жінці, яка народилася в Каневі, але стільки всього зробила для волинян, що хочеться писати – волинянці, за те, що вона така, як є, і за те, що Українка.

От і книга «Примадонна», як зазначила подруга й колишня директорка книгарні Оксана Грінченко, з усіма спогадами, історіями про зустрічі з неординарними людьми, переповнена духом українства. До слова, редакторкою та упорядницею видання є Тамара Гримарович.

Книга присвячена «незабутнім батькам», синові та онуці.
Книга присвячена «незабутнім батькам», синові та онуці.

 Книгу «Примадонна», яка має обмежений наклад, можна придбати, зателефонувавши в редакцію газети «Волинь» за номером телефону 050 994 99 07 або написавши на електронну пошту: [email protected].

Реклама Google

Telegram Channel