Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Директорка підприємства хотіла нагріти руки на РАЕС

Ось так пані з повітря заробила понад 800 000 гривень.

Фотоколаж із сайту volodymyrets.city.

Директорка підприємства хотіла нагріти руки на РАЕС

Рівненською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директорки приватної фінансово-промислової компанії, яку звинувачують у заволодінні коштами в особливо великих розмірах, службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом

У ході розслідування встановлено, що директорка приватного підприємства під час постачання запасних частин до обладнання Рівненської АЕС свідомо підробила офіційні документи. Так, вона нібито доставила для ремонту енергоблоків один із клапанів виробництва українського підприємства. Проте виявилось, що цей завод таких запчастин до дизель-генераторів взагалі ніколи не виробляв.

Пізніше цей «прибуток» директорка легалізувала, переказавши на власний рахунок в іншій банківській установі.

Таким чином жінка, розуміючи стратегічну важливість підприємства, свідомо пішла на злочин. Вона усвідомлювала, що будь-які неякісні чи несертифіковані запчастини можуть не лише завдати шкоди підприємству, а й призвести до значно гірших наслідків.

При цьому підприємиця ще й заволоділа понад 800 тис. грн, чим завдала матеріальних збитків ДП «НАЕК «Енергоатом» в особливо великих розмірах.

Пізніше цей «прибуток» директорка легалізувала, переказавши на власний рахунок в іншій банківській установі.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel