Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Петро ПОРОШЕНКО: «Треба зробити так, щоб путінський монстр війни зжер його самого»

«Цивілізований світ має усі важелі, щоб знекровити Імперію Зла».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Петро ПОРОШЕНКО: «Треба зробити так, щоб путінський монстр війни зжер його самого»

росію можна підірвати із середини – її резерви скоротились із 650 мільярдів доларів до 120 мільярдів, і ці гроші можуть закінчитись уже до кінця року

Петро Порошенко у колонці для однієї із найпопулярніших газет Канади – The Globe and Mail – написав про те, що путіну не вдалось заморозити Європу цієї зими, у той же час деякі санкції болюче вдарили по самому кремлю.

Наприклад, обмеження цін на російські нафту та газ призвели до того, що доходи москви від продажу цих копалин скоротилися майже вдвічі в лютому, порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

За словами Порошенка, лише за перші два місяці року російський дефіцит бюджету вже становить 88 відсотків від запланованого на цілий рік.

Особливо болючим для москви стало замороження російських державних активів на суму понад 300 мільярдів доларів США та активів російських еліт, олігархів і мільярдерів; відключення деяких російських банків від глобальної платіжної системи SWIFT та обмежувальні заходи проти енергетичного сектору росії.

 Порошенко пропонує західним партнерам добитися повної відмови від російської нафти і газу, відключити решту російських банків від системи SWIFT і перекрити шляхи уникнення санкцій через інші країни.

П’ятий Президент констатує: у результаті заморожування активів і санкцій центральний банк росії тепер зберігає лише близько 120 млрд доларів США у своїх валютних резервах порівняно із близько 650 млрд доларів США до війни. «Навіть цей баланс може бути вичерпано до кінця року, якщо поточні тенденції збережуться. Через серйозну нестачу грошей путін віддасть пріоритет витратам на свою «священну» війну і проситиме росіян потерпіти. Це означає можливість, що путін виглядатиме слабаком в очах росіян. Ми повинні скористатися цією можливістю внутрішніх потрясінь», – закликав Порошенко.

Відтак він пропонує західним партнерам добитися повної відмови від російської нафти і газу, відключити решту російських банків від системи SWIFT і перекрити шляхи уникнення санкцій через інші країни.

Цивілізований світ має усі важелі, щоб знекровити і, зрештою, зробити Імперію Зла нездатною далі вести загарбницьку війну в Україні. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel