Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Вікторина з Волині: «Я не вірю в його любов ні на краплинку, тому на весілля дарую тобі від сліз...»

«Сюжети своїх романів я знаходжу за миттям посуду. Це таке дурне заняття, що думка про вбивство приходить мимоволі». (Королева детективів Агата Крісті).

Фото із сайту snowdrop.com.ua.

Вікторина з Волині: «Я не вірю в його любов ні на краплинку, тому на весілля дарую тобі від сліз...»

Не одну, а з десяток. Бувалі у бувальцях учасники нашого конкурсу дуже швидко розкусили, що це за презент від рідної сестри. Адже біографію кого-кого, а «мами» всесвітньо відомих детективів Еркюля Пуаро і міс Марпл, переконався, – добре знаєте. Тож перед повторенням запитання оголошу для всіх і саму неньку, про яку ведемо мову, – це Дáма Агáта Мéрі Кларисса Крíсті, або просто Агáта Крíсті (1890–1976)          

Тепер уважно перечитуйте ще раз запитання і робіть висновок, хто не відгадав: чому так і не змогли остаточно вийти на слід. Тим паче, маючи під рукою такого помічника, як всезнаючий дядько Гугл.

«Гранатобуз із секретом» – 31 (2023)

«А я з сестрою вечір постою...» Пригадуєте цю пісню? Так-от – перед її одруженням рідна сестра сказала, що не вірить у її щасливий шлюб, тому дарує їй предмети, які точно знадобляться у заміжжі. Як у воду дивилась! Саме ці предмети ми сьогодні і заховали.

Слова, які характеризують нашу героїню: «любов», «смерть», «конвалія», «експрес», «королева», «отрута», «пістолет», «пропажа», «таємниця», «Патрон»... :)

Що знаходиться у гранатобузі?

Старша сестра Маргарет передбачила, що шлюб Агати з полковником Арчибальдом Крісті буде нещасливим, і тому подарувала їй для витирання сліз з десяток хустинок. Справді, через 12 років чоловік зізнався в невірності і попросив розлучення. Але саме в першому шлюбі вона отримали крила для творчості і почала писати детективи. А могла б і щось підсипати зраднику: 83 злочини у творах Агати Крісті були здійснені за допомогою отруєння, бо під час Першої світової війни вона здобула фах фармацевта...

Проте незабаром уже відома письменниця зустріла і свою другу любов: хоч архітектор Макс Маллоуен був молодшим на 15 літ, їхнє почуття було щирим і вірним... до самої смерті Агати. Поховати його саме біля всесвітньо відомої письменниці і драматургині пан Маллоуен заповів уже перед своєю смертю, перебуваючи в другому шлюбі... Хороший вибір: лежати століттями поруч із авторкою творів, які за кількістю перекладів (понад 100 мовами світу) і сумарним накладом друкованих примірників (понад 2 млрд) посідає третє місце у світі після Біблії та творів Вільяма Шекспіра. Може, і тобі хтось квіточку покладе...

Так, Грицька Григоровича уже понесло на його улюблену тему: «Як умру, то поховайте біля мене Орбакайте». Тому – стоп: хто з учасників нашої вікторини розпізнав, що в гранатобузі ми заховали «хустинки» («носовички»), а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 31 туру, – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу). Нам же час оголошувати нове завдання. Поїхали!

 

 «Гранатобуз із секретом» – 33 (2023)

Як правило, цей предмет мають люди певного заняття, хоча в наші дні багато  хто його носить на догоду моді – як антистрес...

Асоціативний ряд: подарунок, «меч», один за одним, «союз», лічити, 90 + 13, особливі слова,  Порошенко, Феодосій, Гордій, «трояндовий сад», горобина, «взяв» Семен Палій...

Що за предмет ми заховали?

Відповідь треба надіслати до 28 вересня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

Чекаю також ваших листів на адресу: [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «Володимире Олександровичу, давайте зробимо їх разом».

Реклама Google

Telegram Channel