Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«Лікаря путіна» затримали під час спроби втекти за кордон?

Кажуть, Віктор Трухін знав усе про стан здоров’я кровопивці.

Фотоколаж із сайту chasdiy.org.

«Лікаря путіна» затримали під час спроби втекти за кордон?

«Жовті» ЗМІ повідомляють, що в росії заарештували директора Науково-дослідного інституту вакцин і сироваток ФМБА Віктора Трухіна. Він нібито знав медичні таємниці путіна і хотів утекти за кордон

Проте, ймовірно, медика схопили не через те, що знав секрети диктатора, а через вакцини, які він розробляв.

Медіа повідомляли, що 7 вересня Трухін зник у москві. Того ж дня російські слідчі заявили, що він завдав шкоди інституту, який очолював, на понад 436 мільйонів рублів. Згодом його затримали при спробі втечі до білорусі. Він нібито мав паспорт Нікарагуа.

Як розповів Каналу 24 опозиційний журналіст, редактор видання «The Insider» Тимур Олевський, Трухін отримав класичне звинувачення. Воно було в багатьох людей, які брали участь у гігантських проєктах в росії. І не завжди там сідали в тюрму особи, які дійсно займалися корупцією.

Віктора Трухіна затримали при спробі втечі до білорусі. Він нібито мав паспорт Нікарагуа.

Трухін перебував в організації, яка розробляла вакцини. І цілком можливо, що саме через це на нього накинулися слідчі органи. Олевський пригадав розмову з одним із представників російського бюджетного наукового центру «Вектор» про те, чому в росії неможливо зробити якісну вакцину. До прикладу, в компанії Moderna чи будь-якій іншій розуміють, що розробка вакцини може закінчитися невдачею. Часто після кількох спроб отримують бажаний результат.

У росії таке неможливо. Адже, коли державний інститут зробить спершу неефективну вакцину, то вони не можуть списати збитки і почати все заново. Тоді ж одразу вмикається слідчий комітет, який намагається вхопити когось із посадових осіб.

У слідкому свої принципи. Невдача – це чийсь злочин. Значить, хтось має сісти в тюрму. Така логіка дії російських законів. Тому в росії було простіше вкинути в маси неефективну вакцину, ніж списати збитки і почати все заново. Якби це зробили, то директор міг би сісти у тюрму, вважає Олевський.

Тому версія про те, що Трухіна посадили через проблеми з вакцинами є ймовірнішою, ніж конспірологія про «лікаря путіна», яку перевірити наразі неможливо.

Василь Кіт.

Читайте також: ««путін зійшов з розуму», - Лайма Вайкуле».

Реклама Google

Telegram Channel