Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
За вмістом вітаміну А обганяє навіть моркву, а вітаміну С в ньому більше,  ніж у лимоні!

Фото із сайту fruit-time.ua.

За вмістом вітаміну А обганяє навіть моркву, а вітаміну С в ньому більше, ніж у лимоні!

Так-так, своєю популярністю болгарський перець зобов’язаний не лише колірній різноманітності, яскравості, специфічному аромату і незрівнянному хрускоту. Він ще й надзвичайно корисний, багатий вітамінами і мінералами. Кажуть, додавання болгарського перцю в ту чи іншу страву поліпшує апетит і сприяє кращому засвоєнню їжі. Існує безліч рецептів наїдків із цим овочем, причому він однаково смачний як у свіжому вигляді, так і після теплової обробки

Салат «Просто і смачно»

Відмінне доповнення як до смаженої картоплі, так і до пюре, навіть із кашею виглядатиме апетитно

Інгредієнти: 1 кг солодкого перцю, 3 ст. л. олії, 3 ст. л. оцту, пучок зелені, сіль та цукор – за смаком.

Приготування. Перець помити, почистити від насіння, нарізати тонкою соломкою, викласти в миску й обдати окропом. Потім відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Підготувати заправку: змішати оцет, цукор, олію, чорний мелений перець та сіль. Полити нею перець, поставити в холодильник на годину. Перед подачею щедро посипати зеленню.

Кольорові човники із сиром

Такий варіант оригінальної пікантної закуски підійде і на будень, і на свято

Інгредієнти: болгарські перці середнього розміру різних кольорів, сир середньої жирності (або дієтичний, знежирений), петрушка, зелена цибуля, гірчиця, часник, сіль, перець, кріп – за смаком.

Приготування. Із солодкого перцю формуємо човники, які будуть основою закуски. Для цього овочі миємо, розрізаємо навпіл, ретельно вичищаємо насіння і перегородки, щоб не гірчило. Сир для начинки обов’язково має бути однорідним, якщо зернистий – перетираємо через сито. Зелень січемо гострим ножем максимально дрібно. Пропускаємо через прес кілька зубчиків часнику. Гірчиці додаємо небагато, солимо, перчимо і перемішуємо. Начинка має бути досить гострою. Отриманою однорідною масою акуратно наповнюємо човники із солодкого перцю. Прикрашаємо на свій смак. Для схожості з човном можна увіткнути зубочистку і нанизати листочок салату, сир тощо у вигляді вітрила. Відмінно поєднуватимуться з цією стравою помідори, маслини та оливки.

Запечений фарширований перець

Начинити овоч можна не тільки рисом із м’ясним фаршем. А запечена страва і корисніша, й ароматніша. Скуштуйте!

Інгредієнти: 2 помідори, 3 болгарські перці, 100 г твердого сиру, 1 яйце, 2 картоплини, 100 мл сметани, 100 г копченої чи напівкопченої ковбаси, зелена цибуля, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Перець миємо, розрізаємо навпіл, вичищаємо зернятка. Картоплю відварюємо «в кожушках», охолоджуємо, чистимо й нарізаємо кубиками. Так само подрібнюємо ковбасу та цибулю. Сир тремо на бурякову тертку, половину висипаємо до начинки, трохи залишаємо, щоб посипати зверху при запіканні. Яйце збиваємо зі сметаною, солимо, перчимо і вимішуємо з подрібненими інгредієнтами. Начиняємо таким фаршем половинки перців, зверху кладемо скибочки помідорів, посипаємо тертим сиром. На деко наливаємо кілька ложок води, викладаємо фаршировані перці і запікаємо пів години за температури 180 градусів.

Маринований у томаті

Згодиться взимку і до будь-якого гарніру, і до м’ясних страв, та й бутерброди, прикрашені шматочком перцю, нагадуватимуть про літо

Інгредієнти: 5 кг перцю, 0,5 л томатного соку, 2 скл. цукру, 1,5 скл. води, 1 скл. оцту, 3 ст. л. солі, 300 мл олії.

Приготування. Перець помити, видалити плодоніжки і насіння, порізати широкими скибочками й висипати в миску або каструлю. Додати сіль, цукор, воду, томатний сік, олію та оцет, довести до кипіння і варити 
15 хвилин на середньому вогні. Потому розкласти у стерильні банки і закатати стерильними кришками.

Лечо

Швидко готується і ще швидше з’їдається!

Інгредієнти: 2 кг помідорів, 1,5 кг перцю, 1 кг цибулі, 100 г цукру, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. оцту, 1 скл. олії, 1–1,5 скл. води.

Приготування. Помідори помити, порізати й перекрутити через м’ясорубку, додати цукор і прокип’ятити пів години. Тим часом помити, почистити від плодоніжок та насіння й покраяти широкою соломкою перець, тонко нарізати цибулю, додати овочі до томатів і варити ще 30 хвилин. Потому посолити, долити води (до бажаної консистенції), олії та оцту. Кип’ятити ще 10 хвилин, а тоді гарячим розкласти у стерильні банки і закатати простерилізованими кришками.

Солодкий перець із яблуками

Простий у приготуванні салат зі звичних продуктів з оригінальним смаком, якого надає мед

Інгредієнти: 2 кг болгарського перцю (вибирайте плоди якнайбільші), 1 кг солодких яблук, 1 кг цибулі, 3 ст. л. меду, 100 мл олії, 1 ст. л. солі.

Приготування. Перець почистити й нарізати шматочками. Яблука покраяти невеликими скибочками, цибулю – кільцями або півкільцями. Всі продукти зсипати в каструлю, додати олію, мед, сіль і залишити на годину. Потому поставити на вогонь і варити 15 хвилин з моменту закипання. Готовий салат гарячим відразу розкласти в стерильні банки й закатати стерильними кришками.

Читайте також: «24 вересня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google

Telegram Channel