Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Переодягніть вже вашу веліколєпную четвірку з камуфляжу в костюми»

Волинь-нова

«Переодягніть вже вашу веліколєпную четвірку з камуфляжу в костюми»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про війну між Ізраїлем та Сектором Гази (Палестина):

 

 «Війна в Ізраїлі вкотре демонструє, що авторитарний світ рішуче налаштований на знищення демократій і діє синхронно. Тому заяви тих, хто стверджує, що українці не повинні підтримувати ізраїльтян, яких атакує терористичний режим, бо Ізраїль не підтримав активно Україну як мінімум недалекоглядні.
Наш інтерес – у якомога швидшій перемозі Ізраїлю. В іншому разі війна на Близькому Сході відволіче увагу багатьох країн від підтримки України. Це і є мета путіна».

Святослав ВАКАРЧУК, фронтмен українського гурту «Океан Ельзи», про ракетний удар російських окупантів по селу Гроза Куп’янського району Харківської області, внаслідок якого загинуло 52 людини:

 

 «рускі покидьки вчинили черговий жахливий теракт! росію цікавить не що інше, як знищення України. Тому мусимо всі разом, зціпивши зуби, іти вперед, аж до нашої Перемоги. Вічна пам’ять загиблим».

Тарас ТОПОЛЯ, співак, воїн ЗСУ, який певний час воював на передовій, про ситуацію на фронті:

 

 «Хлопцям на передовій потрібна ротація. Це, напевно, найголовніше, що потрібно. Хлопцям на передовій потрібна зброя. Багато зброї. Навіть якщо це не високотехнологічна, не сучасні зразки західної зброї, то потрібні хоча б зброя радянських зразків. Але у великій кількості. Хлопцям на передовій потрібне розуміння і відчуття плеча всіх інших у тилу. Тому що фронт один. З кров’ю, де гинуть найкращі представники української нації. Тому що повоюємо всі. Кожному знайдеться місце»

Валерій ПЕКАР, публіцист, пояснив, чому зараз не можна проводити вибори в Україні:

 

 «Я категорично проти перенесення питання про вибори в технічно-безпекову площину. Мовляв, як зробити так, щоб усі могли проголосувати вільно, чесно, прозоро і безпечно.
Бо я жив у СРСР. Там всі могли проголосувати вільно, чесно, прозоро і безпечно. Але це не демократія.
Вибори – це передусім змагальний політичний процес. Це право висуватися, агітувати, мати рівний доступ до медіа, проводити політичні заходи тощо. Без цього всього це просто ширма для диктатури.

Люди боронять Україну не для того, щоб тут був совок».

Олексій ГОНЧАРЕНКО, народний депутат, про те, що означає палестино-ізраїльська війна, що знову розгорілась:

 

 «Світ вступає в нову еру. Можете забути про ВВП, мінімальну заробітну плату та план антикорупційних реформ. Війна, танки, солдати. Ось що починає бути важливим».

Олександр КІРШ, публіцист із Харкова, про причини ненависті росіян до українців:

 

 «Ми не росіяни. Навіть – якщо ми російськомовні. Навіть – якщо живемо зовсім поруч із мордором. Навіть – якщо там залишились наші колишні знайомі. Але ми не вони. Й такими, як вони, бути не хочемо. Саме цього нам не можуть пробачити».

Ірина ГЕРАЩЕНКО, про заяву секретаря РНБО Олексія Данілова, що Україну за кордоном можуть представляти, крім президента, лише прем’єр, спікер та міністр закордонних справ, а всі інші – просто «туристи»:

 

 «Прикро, коли секретар РНБО говорить неконституційні речі, бо Верховна Рада –  це представницький орган, а парламентарі і є представниками народу. На відміну від РНБО, консультативно-дорадчої структури, яка з якогось дива перебрала на себе повноваження прокуратури, судів і т. д. Секретар РНБО навіть не приховує, що вони будують авторитарну державу.

Ну а рівень дипломатії від перерахованих ним чотирьох осіб ми всі бачимо. Пересваритися з усім світом за кілька місяців у час, коли світ захоплювався Україною і ЗСУ, а не групою в м'ятих хакі – це дійсно треба вміти. Й переодягніть уже вашу веліколєпную четвірку з камуфляжу в костюми, бо весь світ сміється».

Реклама Google

Telegram Channel