Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«...Тепер я зрозуміла, що воскресла Україна», - Ніна Матвієнко

«Щастя – коли співає душа».

Фото із сайту golos.com.ua.

«...Тепер я зрозуміла, що воскресла Україна», - Ніна Матвієнко

8 жовтня у віці 75 років раптово зупинилося серце легендарної співачки, народної артистки України Ніни Матвієнко, яку називають «душею української пісні»

У вічність відійшла ціла Епоха. І водночас залишилася з нами назавжди завдяки неперевершеному виконанню українських народних пісень, неабиякій харизмі та багатству душі. Вона була справжньою берегинею України.

На смерть Ніни Матвієнко відреагувало дуже багато відомих українців, серед них – і експрезидент Віктор Ющенко, з рук якого артистка отримала звання Героя України у 2006 році. «Нас покинула велика і мудра душа, наповнена світлом і любов’ю до кожного, до України і до всього світу, – висловився Віктор Андрійович. – Неймовірна емоційна щедрість, життєлюбність і потужна життєва енергія Ніни Митрофанівни надихали, закохували в неї, стирали межі поколінь, умовності музичних жанрів та зарозумілі уявлення про актуальність народної пісні. Її голос, її талант, її феномен – понад часом. Вони і є тими самими вічними цінностями, які береже кожний народ», – зазначив він.

Найвідоміші пісні у виконанні Ніни Матвієнко: «Пісня про матір», «Сміються- плачуть солов’ї», «Колискова», «Мальви», «Квітка-душа», «Що то за предиво», «На городі явори».

Україні не вистачатиме Голосу, Усмішки та Слова Ніни Матвієнко…

Що вона казала

…про щастя:

«Щастя – коли люди йдуть за ручку й усміхаються. Щастя – коли сміються діти. Щастя – коли співає душа. Щастя – коли є сім’я, коли можна всім разом сісти за стіл. І, звісно ж, щастя – коли мир, коли люди не вбивають одне одного».

...про Небесну сотню:

«Мені здалося, що я також померла. Я живу, а мені соромно, що я живу. Вибачте мене! Вибачте мене, що я живу. Живу замість тих дітей. Що не змогла там когось замінити... Сьогодні Україна як вдова».

...про українських захисників:

«У мене з’явилося стільки любові – повний мішок! Таких почуттів у мене ще не було. Любов виходить навіть через сльози, і це правильно. Нехай вони омивають серця наших хлопців, справжніх синів! Я так їх усіх люблю, пишаюся і щодня молюся».

…про Україну:

«...Тепер я зрозуміла, що воскресла Україна. Воскресла у мові, воскресла духом». 

Лія ЛІС.

Читайте також: 

Реклама Google

Telegram Channel