Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Справжні «нацисти»: Президент – єврей,  міністр оборони – мусульманин

Фото: pravda.com.ua

Справжні «нацисти»: Президент – єврей, міністр оборони – мусульманин

Український історик Сергій Плохій, який живе на Заході, каже, що наводить саме цей приклад, коли чує за кордоном російську брехню про «нацизм» в Україні. Нашу державу справді захищають українці, які мають різне етнічне походження, і у цьому якраз – один із секретів її успіху на фронті

Нещодавно міністром оборони став кримський татарин Рустем Умєров, і на цьому тлі згадались суперечки про те, чи треба залишати Криму, де кримські татари є корінним народом, автономний статус після деокупації. Схоже, зараз більшість голосів як з боку влади, так і опозиції, сходяться на думці, що у майбутньому півострів має бути звичайною областю, як це було в часи УРСР. Наприклад, про це заявляв радник Офісу Президента Михайло Подоляк.

Погоджуюсь, що адміністративно-територіальна автономія Криму по факту є російською. Це вже зіграло з нами злий жарт, і такого надалі бути не повинно.

Проте вважаю, що за Кримом треба офіційно закріпити його саме кримсько-татарський статус, хай це навіть називатиметься якось по-іншому, а не автономією. Бо, переконаний, лише якщо півострів буде кримсько-татарським, він буде українським.

Не варто боятися, що, маючи особливий статус, одноплемінники Рустема Умєрова почнуть «качати права» і дрейфувати від України у бік, наприклад, Туреччини. По-перше, півострів просто фізично, як пуповиною, пов’язаний саме з Україною. По-друге, киримли (так себе називають кримські татари) які складають приблизно п’яту частину населення півострова, чудово розуміють, що лише під парасолькою української держави мають майбутнє. А без неї їх рано чи пізно поглине російськомовна більшість.

Водночас поруч із потужним кримсько-татарським фактором обов’язково за підтримки Києва у Криму проявиться і його українське обличчя, яке так довго і старанно затирали. А також інших народів півострова. І в такому разі російський компонент стане просто «одним із», а не єдино домінуючим. Й ось такий справді багатонаціональний і багатокультурний Крим гармонійно впишеться в європейську Україну.

В іншому випадку над ним завжди висітиме російський меч.

Читайте також: ПАРЄ прийняла резолюцію про визнання путіна диктатором.

Реклама Google

Telegram Channel