Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Спікер нагородив мага Веліара особливою відзнакою

«Ми не сиділи на диванах, а захищали країну інформаційно, публічно, допомагаючи людям, воїнам ЗСУ волонтерством, а головне – ритуалами на смерть росіян», – стверджує Богдан Оріщенко.

Фото із сайту prm.ua.

Спікер нагородив мага Веліара особливою відзнакою

За «відспівування» рпц біля стін Києво-Печерської лаври чи за наведення порчі на рамзана кадирова?

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук нагородив таролога, демонолога і жерця Веліара (справжнє ім’я – Богдан Оріщенко) відзнакою «Гордість і слава України».

Відповідні фото Оріщенко опублікував на своїй Facebook-сторінці. До цього маг Веліар нібито займався «відспівуванням» рпц біля стін Києво-Печерської лаври. Це викликало обурення серед вірян, які вважають, що такі дії є образливими. У коментарях Оріщенко зазначив, що орден отримав за благодійність та допомогу ЗСУ.

Як відомо, «Гордість і слава України» – це національний благодійний проєкт. Мета – розповісти суспільству та вшанувати незламних, успішних українців, які сьогодні стоять на захисті нашої країни, а також тих, хто своїми добрими справами і конкретними людськими вчинками забезпечує життєдіяльність країни, добробут населення, допомагає ЗСУ та об’єднує націю.

За словами Веліара, він отримав нагороду за допомогу нашим Збройним силам, а всі, хто принижує магів і відьом України, принижує їхню роль у боротьбі з російською агресією. Оріщенко стверджує, що саме завдяки українським ворожкам у керівника Чечні рамзана кадирова почалися проблеми зі здоров’ям.

Натомість журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва опублікувала пост на цю тему, під яким користувачі не приховували свого обурення рішенням Стефанчука. Вони вважають, що нагороду було вручено за негідні заслуги.

«Крім усього зашквару всієї ситуації це ще страшно тим, що легітимізує на владному рівні всю цю нісенітницю (маги, мольфари, тарологи, нумерологи) замість того, щоб розвивати в людей критичне мислення», – написала одна з користувачок мережі.

Інша користувачка в коментарях зауважила: «Це якесь суцільне задзеркалля! Не Герої ЗСУ – Гордість і Слава України, а ось це непорозуміння!».

Читайте також: Двійник Президента України розповів, чому був змушений тікати з москви.

Реклама Google

Telegram Channel