Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Віра Брежнєва прозріла і стала на бік України?

Тепер у Віри-Very нова роль – патріотична. Чи, як пишуть, укоментарях: «Вона ні москалям не потрібна, ні нам у Києві»?

Фото – instagram.com/ververa.

Віра Брежнєва прозріла і стала на бік України?

Артистка, яка раніше просила не називати її «українською співачкою», цими днями випустила… повністю україномовний альбом

Як відомо, Віра Брежнєва з 2014 року будувала кар’єру в країні-агресорці росії. Однак після 24 лютого 2022-го вона розлучилась із чоловіком – продюсером Костянтином Меладзе, виїхала за кордон і стала підтримувати Україну. Хоч іще у 2019 році в одному з інтерв’ю заявляла, що ніколи не була українською співачкою, пише NV. 

Віра Брежнєва обережно засудила повномасштабне вторгнення росії в Україну – була шокована, що її родичі мусили ховатись по підвалах від бомбардувань.

«Я українською співачкою не була. Сама Україна мене не сприймала. Щоб вважатися українською співачкою, треба, щоб у тебе була пісня українською мовою. У мене їх немає. Коли я прийшла у ВІА

Гру, мій перший концерт був у Санкт-Петербурзі», – сказала тоді Брежнєва і запропонувала називати її співачкою «родом з України» (в уродженки Кам’янського на Дніпропетровщині дівоче прізвище

Галушка). Вона також заявила, що не розділяє український та російський народи, бо в неї мама – росіянка, а тато – українець.

Та все ж Віра Брежнєва обережно засудила повномасштабне вторгнення росії в Україну – була шокована, що її родичі мусили ховатися по підвалах від бомбардувань. До речі, її ексчоловік Костянтин Меладзе замовчує російську агресію.

У березні 2022 року співачка повідомила, що після 24 лютого переїхала до Італії. Там займалася волонтерством. Згодом відома латвійська співачка Лайма Вайкуле поділилася  новою інформацією про артистку. «Віра в Ризі, живе зовсім недалеко від мене. Тому Віра буде на фестивалі «Рандеву» співати. Я дуже рада, що вона тут, з багатьма зі своєї родини», – розповіла Вайкуле, і додала що Брежнєва дійсно підтримує Батьківщину.

Через деякий час Віра Брежнєва повідомила в соцмережах, що повернулась до Києва. Через що зіштовхнулася з осудом. «Справа в тому, що вона ні москалям не потрібна, ні нам у Києві», – написали користувачі Instagram у коментарі до її допису про повернення.

Попри все, 6 жовтня Віра Брежнєва випустила новий повністю україномовний альбом «Дякую» під новим псевдонімом Vera. «Віра Брежнєва дуже щиро хоче стати українською індустрією. Вона хоче бути з українцями, і це мене вразило. Я не очікував такого. Вона зараз співає виключно українською. Хоч могла б залишитися жити в росії, та відмовилася від цього», – сказав український продюсер Михайло Ясинськиий.

Чи вдасться їй – покаже час, адже українські артисти неодноразово засуджували виступи Віри Брежнєвої в росії до повномасштабного вторгнення. Таку діяльність фронтмен гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка назвав «культурним злочином, який не можна пробачити».

Василина СМЕТАНА.

Реклама Google

Telegram Channel