Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Школярка та її хлопець закатували бабусю: жінка обожнювала внучку-вбивцю

«Спочатку він бив телескопічною палицею, проте вона зламалась, а жінка все ще була живою».

Фотоколаж із сайту informator.ua.

Школярка та її хлопець закатували бабусю: жінка обожнювала внучку-вбивцю

Пара на суді провину визнала

У Київській області до 14 років позбавлення волі засудили молодих людей, які жорстоко вбили бабусю дівчини. Причиною трагедії стало нібито  те, що бабуся вимагала від своєї внучки займатись навчанням та забороняла зустрічатися з хлопцем. Про це йдеться у вироку Бориспільського міськрайонного суду Київської області, який опублікували 7 грудня 2023 року.

Жінка просила не вбивати, але підлітки не послухали

За даними суду, трагедія сталась у Броварах у січні 2017 року. Неповнолітня школярка та хлопець, який на той момент недавно закінчив школу, почали зустрічатись, проте бабуся дівчини була проти. А тому пара, щоб почати жити разом, вирішила вбити жінку.

Для цього, як зазначає tsn.ua, школярка впустила свого хлопця до квартири та вдавала, що спить. Коли бабуся пішла будити внучку до школи, молодик напав на неї. Спочатку він бив телескопічною палицею, проте вона зламалась, а жінка все ще була живою. Бабуся просила її не вбивати та пропонувала гроші, проте парочка не пожаліла жінку. Згодом хлопець наказав потерпілій піти до ванни, взяв ніж та порізав жінку, проте не вбив. Тоді онучка жінки дала своєму хлопцю інший ніж і після численних травм потерпіла померла.

Зловмисники після цього вкрали банківську картку потерпілої, зняли звідти 6000 грн та намагалися спалити квартиру своєї жертви.

Що розповіли хлопець та дівчина

На суді підозрюваний юнак свою провину визнав. Він каже, що вже 7 років сидить у сізо і кожного дня обдумує свій вчинок. Хлопець розповів, що зі своєю дівчиною навчався в одній школі. Після її закінчення він почав спілкуватися з нею. Вона йому скаржилася на тиск із боку бабусі та погрожувала або вчинити самогубство, або вбити родичку. Тоді він вирішив допомогти коханій.

За словами онуки, «вона думала, що бабусю вдасться вбити з першого удару і до такої жорстокості не дійде».

Онука покійної розповіла, що вона 7 років жила з бабусею, оскільки її батьки мешкають у росії. Жінка дбала про неї та фінансово утримувала. Дівчина додала, що попри це бабуся чинила на неї моральний та фізичний тиск, іноді навіть била. Підозрювана додала, що вона навіть хотіла вчинити самогубство через це. За її словами, «вона думала, що бабусю вдасться вбити з першого удару і до такої жорстокості не дійде». Після вбивства пара покурила і пішла з квартири. Потім хлопець і дівчина повернулись на місце злочину та хотіли спалити квартиру покійної.

Що розповіли свідки

Сусідка вбитої пояснила на суді, що чула крики бабусі, проте думала, що родичі просто сваряться.

Подруга загиблої розповіла, що жінка дуже любила свою онуку та давала їй все необхідне. Також перед смертю вона сказала їй, «що в її онуки з’явився хлопець, який погано впливає на неї, і вона хотіла їх роз’єднати, оскільки обвинувачена могла втекти з дому, написати передсмертну записку, або піти кудись із хлопцем. Це був нахабний юнак, який міг навідатися в навчальний заклад, зайти в аудиторію та сидіти, хоча його ніхто туди не пускав».

Вирок суду

Суд визнав хлопця і дівчину винними та засудив їх до 14 років позбавлення волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

Марія БОЙКО

Читайте також: Волинянина судять за шахрайства: ошукав 214 громадян.

Реклама Google
 

Telegram Channel