Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
 «Золоту Зірку» Героя України з рук Президента отримали рідні загиблого воїна

І гордістю за чоловіка, батька, і болем непоправної втрати сповнена урочиста мить.

Фото з фейсбук-сторінки Камінь-Каширської РДА.

 «Золоту Зірку» Героя України з рук Президента отримали рідні загиблого воїна

 9 лютого в Маріїнському палаці в місті Києві відбулася чергова церемонія вручення  високих державних нагород

Серед присутніх були рідні загиблого штаб-сержанта Анатолія Смітюха з Каменя-Каширського, життя якого обірвалося 6 травня минулого року. Володимир Зеленський передав «Золоту Зірку» дружині Валентині та дітям полеглого  – синові Антону та доньці Ангеліні.

Анатолій Смітюх на чолі інженерно-саперного відділення брав участь у боях за утримання позицій на Луганщині. У квітні 2023 року, завдяки виставленим напередодні під його керівництвом мінним загородженням та поєднанню з роботою стрілецьких відділень, був повністю знищений наступальний потенціал російських окупантів.

 Життя Анатолія Смітюха обірвалося  6 травня  2023-го.
Життя Анатолія Смітюха обірвалося 6 травня 2023-го.

А у Верхівській гімназії на Камінь-Каширщині, де свого часу вчився Анатолій Смітюх, на його честь цими днями відкрили меморіальну дошку. З цієї нагоди тут зібралися його рідні, дружина, діти, а також представники влади – начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук, міський голова Віктор Пась. 

«Пронизує серця біль, коли діти, матері, дружини втрачають рідних. Ми завжди повинні пам’ятати подвиги Героїв, які віддали своє життя за державу, допомагати тим, хто продовжує боронити нашу Україну. Школярі, які будуть тут навчатися, знатимуть, що саме цей навчальний заклад виховав справжнього патріота своєї держави. Низько схиляю голову перед рідними Анатолія Смітюха! Нехай Господь допоможе пережити страшну втрату. Віримо, що дуже швидко в нашу Україну прийде довгоочікувана Перемога», – сказав Віктор Пась.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel