Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Тонкощі приготування булгуру

Пропорції води і крупи – 1:2. Це ідеальне співвідношення для смачної каші.

Волинь-нова

Тонкощі приготування булгуру

Готують цю кашу кількома способами, однак деякі поради є універсальними

• Цю крупу не обов’язково промивати і не потрібно замочувати.

• Перед  варінням булгур обсмажують на оливковій олії або вершковому маслі для надання йому приємного аромату і горіхового присмаку.

• Для варіння використовують каструлю з товстим дном і стінками. Хороший варіант – казан.

• Пропорції води і крупи – 1:2. Це ідеальне співвідношення для смачної каші.

• При варінні булгур збільшується втричі. Тому посуд треба брати відповідного розміру.

• Булгур не поєднується з томатною пастою, сухофруктами, паприкою та естрагоном. Не рекомендується використовувати з буряком, капустою, яйцями.

Цей продукт можна готувати кількома способами. Традиційним є варіант, коли булгур заливають окропом і щільно закутують на 40–50 хвилин. Крупу також запарюють у термосі. Смачний виходить булгур навіть у мікрохвильовій печі. Готувати його потрібно на максимальній потужності 4–5 хвилин, потому залишити доходити під закритою кришкою не менш як чверть години.

Приготувати кашу можна і в мультиварці, вибравши режим «Гречка». Однак багато хто віддає перевагу тривалішій термічній обробці. Крупу обсмажують на режимі «Випічка», додають сіль зі спеціями, заливають киплячою водою і в режимі «Тушкування» готують 20 хвилин, а тоді залишають кашу на «Підігріві» на 7–9 хвилин. За такими ж етапами можна зварити булгур на звичайній газовій плиті.

Реклама Google

Telegram Channel