Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волині теща замовила прослуховування зятя, бо запідозрила його у зраді (Відео)

Тепер вся область дізналася, що детективи є не лише у фільмах.

Фотоколаж із сайту rbc.ua.

На Волині теща замовила прослуховування зятя, бо запідозрила його у зраді (Відео)

Такі послуги надавали колишній керівник Камінь-Каширського відділу поліції разом з ексколегами

За версією ДБР, колишні правоохоронці використовували незаконні засоби стеження за людьми.

Тепер, як йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», кримінальну справу щодо них розглядає Ковельський міськрайонний суд.

«Організував цю злочинну групу експрацівник правоохоронного органу, який заснував детективне агентство. До її складу він залучив двох колишніх правоохоронців та одного діючого – начальника сектору одного з районних відділів поліції. Діяли вони на Волині з травня до вересня 2022 року», – прокоментувала речниця теруправління ДБР у Львові Тетяна Муравель.

На сайті судової влади оприлюднено список обвинувачених. Там фігурує екскерівник Камінь-Каширського райвідділу поліції Валентин Чих. Свого часу він керував полісменами і в Луцькому районі.

Також обвинуваченими є Олександр Півень, Олександр Кривош та Артем Новосад.

Компанія колишніх копів незаконно та самовільно встановлювала на машини GPS-трекери, засоби прослуховування, а правоохоронець, який мав доступ до закритих баз даних, отримував інформацію звідти. 

Компанія колишніх копів незаконно та самовільно встановлювала на машини GPS-трекери, засоби прослуховування, а правоохоронець, який мав доступ до закритих баз даних, отримував інформацію звідти. Мовляв, формували досьє, які потім продавали клієнтам. Замовляли такі послуги і місцеві жителі.

Наприклад, теща замовила стеження за зятем, якого підозрювала у зраді. Керівник громадської організації просив простежити за водіями, чи вони довозять майно до місця призначення, зібрати про них інформацію. Також зверталися з проханням розшукати боржників.

Оплата за такі послуги була різною залежно від того, яку інформацію потрібно було зібрати. Наприклад, 100 доларів могла коштувати конфіденційна інформація, отримана з баз даних правоохоронних органів, а проведення спостереження з використанням технічних засобів стеження могло коштувати і близько однієї тисячі доларів.

Один із фігурантів детективної історії відбувся адмінкою. Мовляв, він був на чергуванні й не знав, що під його паролем хтось витягнув інформацію.

Чотирьом іншим колишнім копам світить кримінал.

Організатора та учасників обвинувачують за різними статтями, зокрема в несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, незаконному збиранні конфіденційної інформації про особу. Ця справа вже розглядається в суді, який ухвалить вирок стосовно цієї групи.

У випадку доведення вини фігурантам загрожує ув’язнення. Справу розглядає у відкритому судовому засіданні суддя Ковельського міськрайонного суду Олексій Шишилін. Наступне судове засідання призначене на 7 березня о 10:00. 

Олена ЛЕЩУК, ТРК «Аверс».

Читайте також: Народний депутат вніс велику заставу за священнослужителя мп, який називав воїнів-«азовців» «упирями»​.

Реклама Google

Telegram Channel