Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Віряни церкви московського патріархату не відчинили храму для поховання полеглого Воїна

А 29-річний Дмитро Слесарук віддав своє молоде життя насамперед за мирне небо над його селом...

Фото – «Суспільне Луцьк».

Віряни церкви московського патріархату не відчинили храму для поховання полеглого Воїна

Шокуючий випадок стався в Луцькому районі

Загиблого Воїна Дмитра Слесарука, мешканця села Діброва Підгайцівської громади, 10 лютого зустріли у його рідному селі. На жаль, місцева церква була зачинена вірянами мп, тож відспівували Героя у Ківерцях.

Декан Успенського округу Луцького районного деканату протоієрей Андрій Мовчанюк у фейсбуці звернувся до духовенства і мирян московського патріархату.

«Тож чому досі йде поділ на «своїх» і «чужих»? Чому шана Герою віддається неналежно? – ставить болючі питання душпастир. – Хіба заповідь Господня «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ін. 15:13) не для всіх одна? Хіба Герой життя віддає тільки за «своїх»? Чому у вас є «свої» та «чужі»?

Хіба молодий Воїн, цвіт нації, 27-річний Герой не заслужив бути відспіваним у себе вдома [у своєму селі]? Хіба він для когось «не свій»?»

«Дорогі прихожани! Ви чуєте проповідь своїх священників. Чи сходиться їх слово з життям? Чи так Господь вчив? Чи до цього закликав? Чому храм у селі, в якому жив Герой, зачинений? Скільки це буде тривати? Чому Україна як незалежна держава не може мати свою Церкву, як інші країни? Чому церква упц мп забороняє своїх священників, які перейшли в ПЦУ, а єпархії на окупованих територіях, які перейшли в рпц під кривавого «патріарха» кирила, – ні? Скільки ще будемо служити москві?.. Хіба молодий Воїн, цвіт нації, 27-річний Герой не заслужив бути відспіваним у себе вдома [у своєму селі]? Хіба він для когось «не свій»?» – звертається отець Андрій до прихильників московського патріархату в Діброві.

Довідково:

5 лютого у Підгайцівській громаді офіційно підтвердили загибель військовослужбовця із села Діброва Дмитра Слесарука, якого раніше вважали зниклим безвісти.

Зв’язок із 29-річним навідником десантно-штурмового взводу обірвався 2 червня 2022 року в Ізюмському районі на Харківщині.

P.S. З відгуків під повідомленням:

Таїсія Казмірук: «А односельчани воїна – що? Це їхній храм, а не священника мп? За що та дитина загинула, скільки той рускій мір буде колотити людей, а люди, як вівці, бездумні і байдужі...»

Maria Horeva: «Царство Небесне Воїну. Прихожани і «священники» мп гріха не бояться – ставлять себе вище всіх.

Та Бог все бачить і воздасть по заслугах: як не їм, то їхнім дітям, внукам. Потім плакатимуть: «Чому так, чому це сталось зі мною, моїми дітьми, внуками?..». Треба бути людьми, просто бути людьми, а не...».

P.S. А на кого працює місцева влада? Чи її вже в Луцькому районі і загалом на Волині нема? А де поділася СБУ?

Юрій ЖУК. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel