Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чим цінний булгур: властивості, якими обділені інші крупи

Смчного!

Фото ілюстративне.

Чим цінний булгур: властивості, якими обділені інші крупи

Користь будь-яких каш для організму важко переоцінити. Високий вміст клітковини, вітамінів і мікроелементів робить їх незамінними в раціоні кожної людини. Булгур же з’явився у нашому раціоні відносно недавно. Які його переваги?

Цю крупу вважають однією з найбільш поживних, але вона володіє ще й багатьма корисними для організму властивостями. Це обумовлено особливим хімічним складом булгуру: наявність всіх вітамінів групи В, величезна кількість клітковини, кальцій, магній, залізо і навіть фосфор.

Булгур сприяє поліпшенню міцності кісток. Також у цій каші міститься величезна кількість білка, завдяки якому можна відновити й наростити м’язові тканини.

Крім того, булгур корисний для серцево-судинної системи, оскільки багатий на клітковину та вітамін В6, що дає змогу контролювати й запобігати розвитку хвороб серця і судин. А наявність заліза – відмінний профілактичний засіб від анемії.

Для травної системи каша теж не менш важлива, адже очищає організм від токсинів, ефективно бореться з розладами в роботі кишківника, рятує від здуття і сприяє росту кількості корисних бактерій.

Одна з важливих переваг булгуру – зниження ризику утворення каменів у жовчному міхурі. Така функція можлива завдяки високому вмісту тієї ж клітковини, що сприяє активному травленню і зменшує кількість виділеної жовчі.

Цю крупу використовують навіть для виготовлення домашніх масок і скрабів для обличчя. Мікроелементи в складі булгуру чудово освіжають шкіру і сприяють її омолодженню.

Навіть попри калорійність, булгур рекомендують їсти тим, хто дотримується дієти: він відмінно насичує і надовго пригнічує відчуття голоду. Головне – стежити, щоб порції були помірними.

Виробництво цієї крупи в основному припадає на Туреччину, тож варто відмовитися від товарів із маркуванням інших виробників. При її виборі звертайте увагу на цілісність упаковки: найкраще, якщо вона ще й буде прозорою – так можна розглянути, наскільки булгур розсипчастий, визначити його колір. Врахуйте, що зерна не повинні злипатися.

Зберігати його, як і будь-яку іншу крупу, найкраще в скляному посуді з герметичною кришкою: це допоможе запобігти появі комах і продовжити термін придатності.

Читайте також: «Кого сьогодні заховали від вас волинські журналісти?».

Реклама Google
 

Telegram Channel