Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Я хочу запам'ятати твоє обличчя...». Історія на вечір

«Щастя вимірюється не статками, якими володієш...».

Фото із сайту reurers.com.

«Я хочу запам'ятати твоє обличчя...». Історія на вечір

«Щоб коли побачу тебе на Небесах, змогла впізнати і ще раз подякувати...»

Індійського мультимільярдера зі статками 291 мільярд доларів Ратана Тату (на світлині) в телефонному інтерв’ю радіоведучий запитав:

– Сер, коли ви були найщасливіші у своєму житті?

– Я пройшов чотири стадії щастя і нарешті зрозумів суть справжнього.

Першим кроком було накопичення багатства та ресурсів. Але в цей момент я не одержав того щастя, якого хотів.

Потім настав другий етап накопичення цінностей та предметів. Але я зрозумів, що ефект від цього теж тимчасовий і блиск коштовностей триває недовго.

Потім настав третій етап великих проєктів. У мене було 95% запасів нафти в Індії та Африці. Я також був власником найбільшого сталеварного заводу в Індії та Азії. Але й тут я не досяг того щастя, яке собі уявляв.

Четвертий крок настав, коли мій друг попросив мене купити візки для дітей-інвалідів. Їх потребувало близько 200 малих. За рекомендацією друга одразу купив візки. Але друг наполіг, щоб я поїхав з ним і подарував візочки особисто. Ми приготувалися і вирушили. Там я побачив щастя на обличчях дітей. Спостерігав, як вони всі сиділи у своїх візках, рухалися та гралися, начебто прибули на місце для пікніка, де й розділили свій виграний приз.

Я відчував себе таким щасливим усередині!

Коли вирішив піти, одна дівчинка схопила мене за ноги. Я спробував вивільнитися, але дитина подивилася мені в обличчя – і ще міцніше стиснула ноги. Я нахилився і запитав, чи їй ще щось потрібно?

Реакція цієї дівчинки не тільки вразила мене, а й повністю змінила мій погляд на життя. Вона сказала: «Я хочу запам'ятати твоє обличчя, щоб коли побачу тебе на Небесах, змогла впізнати і ще раз подякувати».

Тож я зрозумів, що щастя вимірюється не статками, якими володієш, а тим, що дано тобою в дар нужденному. Тому робіть добро і пожертви, якщо є кошти, адже в труні кишень немає!!! 

До речі

86-річний Ратан Навал Тата – індійський підприємець, інвестор, голова ради директорів конгломерату Tata Group. Член відомої в Індії родини Тата, визнаний найвпливовішим бізнесменом Індії.

Протягом усього свого життя Ратан Тата так і не був одружений, хоча зізнався, що аж 4 рази мав серйозний намір узяти шлюб.

Софія МУДРА.

Реклама Google

Telegram Channel